D-Link toont robuust access point voor buitengebruik


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

D-Link heeft de toevoeging aangekondigd van het Industrial AC1200 Wave 2 Outdoor Access Point (DIS-3650AP) aan zijn portfolio van industriële netwerkoplossingen. De nieuwe lancering biedt een robuuste, centraal beheerde connectiviteit via Nuclias Connect, de tool voor netwerkbeheer van het bedrijf, zelfs in de meest uitdagende omgevingen, van productie en constructie tot buitenruimtes.

De DIS-3650AP ondersteunt 802.11ac Wave 2-technologie met MU-MIMO en levert geavanceerde draadloze snelheden tot 1200 Mbps met 802.11k/r fast roaming. Bovendien kunnen meerdere apparaten met de ingebouwde Band Steering Wi-Fi-signalen met hoge bandbreedte ontvangen en tegelijkertijd verbinding maken met de best beschikbare frequentieband.

De DIS-3650AP is gebouwd om lang mee te gaan en te werken in de ruwe buitenomgevingen en is weerbestendig volgens IP67 met een breed bedrijfstemperatuurbereik, evenals 6 kV-overspanningsbeveiliging en 8 kV ESD-bescherming. Ideaal voor industriële installaties en minder wirwar van kabels, de DIS-3650AP kan ook eenvoudig worden gemonteerd op een paal, muur of DIN-rail en wordt aangedreven door PoE, waardoor hij ideaal is voor plaatsing op moeilijk bereikbare plaatsen om waar nodig connectiviteit te bieden.

Ontworpen om aanpasbaar te zijn en te passen in een reeks netwerkomgevingen, biedt de DIS-3650AP meerdere operationele modi, waardoor hij kan functioneren als een toegangspunt, een draadloos distributiesysteem (WDS), een WDS met toegangspunt of een draadloze client.

Het industriële AC1200 Wave 2 Outdoor Access Point kan worden ingezet als een stand-alone apparaat of als onderdeel van een schaalbare implementatie met meerdere apparaten van maximaal 1000 AP’s die centraal worden beheerd via de gratis Nuclias Connect-beheersoftware van D-Link of de Nuclias Connect Hub, waardoor netwerkbeheerders om netwerken op afstand te bewaken en te configureren.

Om de veiligheid te garanderen, is het Industrial AC1200 Wave 2 Outdoor Access Point (DIS-3650AP) ontworpen met sterke beveiligings- en authenticatiefuncties, waaronder Wireless LAN-segmentatie, VLAN-ondersteuning en captive portal met WPA3-persoonlijke Wi-Fi-beveiliging.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.