D-Link toont twee nieuwe WiFi-camera’s met 2K QHD-resolutie


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

D-Link heeft de toevoeging aangekondigd van zijn geheel nieuwe mydlink™ 2K QHD Wi-Fi-camera voor binnenshuis (DCS-8350LH) en Wi-Fi-buitencamera (DCS-8620LH). De nieuwe producten bieden eenvoudig in te stellen bewaking op afstand voor gebruikers die het interieur en exterieur van hun huis of klein kantoor willen bewaken en beschermen.

Beide camera’s bieden 2K QHD-resolutie, 4x hoger dan de standaard HD-resolutie, voor 24 uur per dag bewaking en video-opname van gebeurtenissen met ongeëvenaarde details en helderheid. Geïntegreerd nachtzicht stelt gebruikers in staat om tot 7 meter te zien, zelfs in volledige duisternis – essentieel voor het winterseizoen.

De nieuwe 2K QHD wifi-camera’s voor binnen en buiten maken gebruik van geïntegreerde AI-aangedreven bewegings- en geluidsdetectietechnologie om informatie in realtime te verwerken. Omdat de intelligentie in de camera’s is geïntegreerd, is detectie sneller, vereist minder bandbreedte en is het abonnement gratis.

Bij het detecteren van mensen, koolmonoxide- of rookmeldergeluiden in huis, waarschuwt de binnencamera (DCS-8350LH) gebruikers onmiddellijk, start video-opname of laat een alarm horen om dierbaren te helpen beschermen. De buitencamera (DCS-8620LH) kan op intelligente wijze bepalen tussen mensen en voertuigen, dankzij de geïntegreerde AI-aangedreven technologie, terwijl glasbreukdetectie gebruikers op de hoogte stelt en video-opname start of een alarm laat horen om indringers af te schrikken en het terrein van gebruikers te beschermen. Dankzij het weerbestendige ontwerp met IP65-classificatie kan de camera zowel binnen als buiten worden geplaatst.

Met de ingebouwde microfoon en luidspreker in beide modellen kunnen gebruikers met gezinsleden praten terwijl ze op het scherm worden bekeken. De luidspreker op de DCS-8620LH kan ook fungeren als een luide sirene van 90 dB om indringers af te schrikken wanneer de camera ongebruikelijke activiteit detecteert.

Het instellen van de camera’s gaat via de mydlink™-app voor smartphones of tablets. Eenmaal ingesteld, kunnen gebruikers hun camera’s overal met internettoegang bekijken en beheren. Met de Scenes-functie kunnen gebruikers snel detectiewaarschuwingen in- en uitschakelen en opnemen wanneer ze thuis, afwezig of aan het slapen zijn.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.