D-Link toont WiFi 6/6E mesh-routers met Matter


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van D-Link

D-Link heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe AQUILA PRO AI-serie Wi-Fi 6/6E mesh-routers en -extenders, ontworpen om connectiviteit en betrouwbaarheid te verbeteren van slimme thuisnetwerken. Dit mesh wifi-systeem voldoet aan de nieuwste Matter-standaard en beschikt over een ingebouwd AI-algoritme om een betere wifi-ervaring te garanderen.

De nieuwe Wi-Fi 6/6E mesh-router heeft een uniek ontwerp dat esthetiek en functionaliteit in evenwicht houdt. De elegante look is een stijlvolle toevoeging aan elk modern huis, terwijl de geavanceerde functies zorgen voor de ultieme smart home-ervaring. Met het AQUILA PRO AI mesh Wi-Fi-systeem kunnen gebruikers genieten van tot 7.800 Mbps razendsnelle tri-band snelheden, verbeterde dekking en een slimmer, betrouwbaarder Wi-Fi-netwerk voor het hele huis. De nieuwe serie omvat routers die zijn uitgerust met een 2,5 Gigabit WAN-poort en vier Gigabit LAN-poorten, waardoor het de ideale keuze is voor ononderbroken connectiviteit met gameconsoles, 4K/8K tv-streaming, pc’s en andere netwerkapparaten.

De AQUILA PRO AI-serie omvat zes modellen, MS78, MS60, MS30, M60, M30 en E30, om een uitgebreide mesh Wi-Fi-oplossing te bieden die voldoet aan de veranderende behoeften van slimme huizen. De kwaliteitsborging Made in Taiwan (MIT) overtreft de betrouwbaarheidsverwachtingen. Met de Matter-compatibele MS78 AX7800 tri-band Wi-Fi 6E-router, de MS60 AX6000 dual-band Wi-Fi 6-router en de MS30 AX3000 dual-band Wi-Fi 6-router kan elk Matter-apparaat verbinding maken met de netwerk naadloos.

De M60 AX6000 dual-band Wi-Fi 6-router, de M30 AX3000 dual-band Wi-Fi 6-router en de E30 AX3000 dual-band Wi-Fi 6-range-extender maken de familie compleet om ononderbroken streamen en gamen door het hele huis te garanderen. Bovendien ondersteunen alle modellen Amazon Alexa en Google Assistant spraakbesturing, waardoor gebruikers hun slimme huizen eenvoudig kunnen beheren.

De AQUILA PRO AI-serie is beschikbaar vanaf het tweede kwartaal van 2023.Bronnen: D-Link

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.