De ASUS ROG Ally is vanaf vandaag te pre-orderen voor €800


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ASUS ROG

Republic of Gamers heeft bekendgemaakt dat de ROG Ally vanaf 13 juni wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. Dit krachtige Windows gaming handheld is nu al te bestellen en het meest krachtige model is beschikbaar voor pre-order. De Ally beschikt over een Ryzen Z1 Extreme APU en kan AAA-games en indie games zonder problemen afspelen op Full HD (1080p). Bovendien heeft ROG intensief samengewerkt met partners in de hele branche, waardoor de ROG Ally een handheld is voor gamers die veel eisen van hun games en altijd een gevarieerde selectie van titels binnen handbereik willen hebben.

De ROG Ally is de next-gen gaming handheld waarmee je Full HD games onderweg kunt spelen en die beter presteert dan elke andere handheld op de markt als het gaat om moderne AAA-games. Het apparaat draait op Windows 11 en kan elk spel spelen dat wordt ondersteund door Windows 11. Je kunt alleen spelen, de ROG Ally aansluiten op een tv om met vrienden te spelen, of de specificaties nog verder opschroeven door een ROG XG Mobile of externe GPU aan te sluiten. Als je de ROG Ally uitpakt, heb je direct toegang tot honderden games omdat deze wordt geleverd met drie maanden gratis Xbox Game Pass Ultimate.

De ROG Ally maakt gebruik van een gloednieuwe AMD APU. Deze is gebouwd op ‘Zen’ 4-architectuur met RDNA 3-graphics en kan met 8 cores, 16 threads en 8,6 teraflops aan prestaties concurreren met home consoles. In het derde kwartaal van dit jaar wordt ook een versie van de ROG Ally uitgebracht met een AMD Ryzen Z1 APU, 6 cores en 12 verwerkingsthreads. Ondanks de verschillen is er een belangrijke overeenkomst: beide versies bieden ondersteuning voor AMD FidelityFX™ Super Resolution en AMD Radeon Super Resolution upscaling-technologieën. Dit zorgt voor top prestaties bij het spelen van AAA-games en indie titels.

Om deze games op topkwaliteit voor lange tijd te kunnen spelen, is ROG’s Zero Gravity een must. Dit thermische systeem gebruikt onder andere twee ventilatoren met extreem dunne vinnen, zodat de Ally nooit te warm wordt. De ROG Ally heeft 16GB LPDDR5 6400MHz geheugen, 512GB PCIe Gen 4-opslag en een UHS-II microSD-slot om het geheugen naar wens uit te breiden. Wi-Fi 6E-ondersteuning garandeert een betrouwbare verbinding, zelfs bij zware netwerkbelasting. Een stabiel multiplayer-spel of streaming van Xbox Cloud Gaming of AMD Link is dus geen probleem.

Serieuze specificaties vragen om een serieus scherm. De ROG Ally maakt daarom gebruik van een 120Hz Full HD (1080) paneel met FreeSync™ Premium-ondersteuning, waardoor de bewegingshelderheid uitstekend blijft bij het spelen van games op hoge snelheid en er geen gestotter of vertraging van beelden is bij een FPS-drop. Met een maximale helderheid van maximaal 500 nits is je content vrijwel altijd goed zichtbaar.

De ROG Ally met Ryzen Z1 Extreme en 512GB opslaggeheugen is vanaf vandaag te pre-orderen voor ongeveer 800 euro met leveringen die starten vanaf 13 juni. De variant met de standaard Ryzen Z1 komt in Q3 beschikbaar.Bronnen: ASUS ROG

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.