Gigabyte Aorus 10000 Review


De eerste Gen5 SSD is er eindelijk. Het was even wachten tot Phison, de fabrikant van de controller achter de eerste lichting Gen5 SSDs, er klaar voor was, maar nu is het zo ver. En de eerste fabrikant die een compleet product naar Nederland weet te verslepen was Gigabyte met hun Aorus 10000 model. In deze video vertelt Nada je er alles over:

Samenvatting


Net als bij de eerste Gen4 SSDs zal de hoge early adopter prijs de meeste gebruikers ervan weerhouden om direct over te stappen. Toch zien we nu al veel potentie, meer zelfs dan bij de eerste Gen4 SSDs die eigenlijk alleen op sequentieel vlak beter waren dan de beste Gen3 SSDs van dat moment. De Aorus 10000 is ondanks dat we vermoeden dat er met verdere firmware optimisaties nog meer in zit nu direct al flink sneller met tal van praktische applicaties. We vinden de doelgroep kan profiteren van een nog snellere SSD en die vooral ook bereid zal zijn het dubbele daarvoor te betalen te klein om er top onderscheidingen aan vast te plakken, maar met de potentie zichtbaar en het feit dat hij ondanks dat het mega koelblok het tegendeel doet vermoeden gewoon uitstekend te koelen is doet hij het eigenlijk ruim beter dan we zelf hadden gehoopt. Als de prijs op termijn een beetje (stevig) bij weet te trekken kan deze SSD ook een prima optie worden voor de normale PC liefhebber die geen geldboom in de tuin heeft:


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.