“De nieuwe Evolve2 75 headset van Jabra geeft een boost aan hybride werken”


Dit artikel is een persbericht van Jabra

Amsterdam, oktober 2021 – Jabra introduceert vandaag de Evolve2 75, de nieuwste aanwinst binnen de zakelijke headsets van de Evolve-reeks. Volgens recent onderzoek van Jabra bestaat de ideale werkweek voor 68 procent van de werknemers uit hybride werken vanuit zowel het kantoor als het thuiskantoor1. Speciaal voor deze werknemers is de innovatieve Evolve2 75 ontwikkeld, zodat zij vanaf elke locatie flexibeler, eenvoudiger en productiever kunnen werken.

Uit Jabra’s onderzoek naar hybride werken blijkt ook dat 85 procent van de werknemers door vertrouwen in hun audio, video en connectiviteit, kunnen uitblinken in hun werk2. Met de Evolve2 75 biedt Jabra alle hybride werkers een oplossing die het comfort, de concentratie en de samenwerking bevordert. De Evolve2 75 bevat verschillende nieuwe functies die de geluidskwaliteit verbeteren en het comfort nog verder verhogen. De Evolve2 75 biedt een maximale flexibiliteit, verhoogt de concentratie en zorgt voor kristalheldere gesprekken en muziek in elke omgeving.

De pasvorm van de Evolve2 75 is ergonomisch en speciaal naar de vorm van de oorschelp ontworpen. Het ontwerp van de oorkussens is opnieuw vormgegeven, wat de ventilatie verbetert en de druk op het oor verminderd. Bovendien is de kromming en vulling van de hoofdband geoptimaliseerd, zodat de headset beter op zijn plaats blijft. Dit voorkomt niet alleen ongemak, maar verbetert ook de actieve geluidsonderdrukking. Zo biedt de Evolve2 75 optimaal comfort, zonder concessies te doen aan de geluidskwaliteit.

Discrete modus en prestatiemodus
De Evolve2 75 is Jabra’s eerste Evolve headset met volledig instelbare Jabra Advanced Active Noise CancellationTM (ANC), waarmee gebruikers zelf in kunnen stellen hoeveel van hun omgeving zij willen horen. Met behulp van de ‘HearThrough’-functie, kan de gebruiker het omgevingsgeluid horen, zonder dat de gebruiker de headset hoeft af te zetten. Met aanpasbare instellingen, zoals MySound (voor de Sound+ mobiele app), gepersonaliseerde profielen en de aanpasbare equaliser voldoet de Evolve2 75 volledig aan de veranderde behoeften van gebruikers.

De microfoon-arm, die beschikt over een mute-functie en een automatische beantwoord-functie, is op deze nieuwe headset 33 procent korter dan bij het vorige Evolve 75-design. Dit biedt gebruikers meer flexibiliteit en nog betere audio. De microfoon-arm voldoet ook aan Microsoft’s strenge Open Office-eisen indien de arm in de ‘performance’-modus naar beneden wordt geklapt. De microfoon filtert dan op effectieve wijze al het omgevingsgeluid uit de audio, zodat de gebruiker in open kantoren en luide binnenruimtes nog altijd goed verstaanbaar is. De headset heeft ook een discrete modus, waarbij gebruikers bij calls on-the-go de microfoon gemakkelijk opzij kunnen schuiven.

De 8-microfoontechnologie van de Evolve2 75 werkt met Jabra’s revolutionaire algoritme, en drievoudige chipset, dat onderscheid maakt tussen de stem en het omgevingsgeluid. De headset heeft verder een ‘Busylight’ met een 360 graden zicht voor de beste concentratie.

Data verzamelen
De Evolve2 75 headset is geoptimaliseerd voor alle toonaangevende Unified Communications platforms, zodat collega’s verbonden blijven op het platform dat zij het liefst gebruiken. De headset biedt ook de mogelijkheid om data te verzamelen, zodat IT-afdelingen beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen.

Tevens maakt de Jabra Xpress software het makkelijk om op afstand toezicht te houden op de implementatie, firmware bij te werken en instellingen te beheren. Het robuuste draadloze bereik van 30 meter en de dubbele connectiviteit met computers en mobiele apparaten, maakt de Evolve2 75 extra flexibel en geeft gebruikers meer vrijheid om rond te lopen, zonder dat het invloed heeft op de gesprekskwaliteit. Met de verlengde levensduur van de Evolve2 75’s batterij, de charge-and-talk technologie en nieuwe snellaadmogelijkheden, was het nog nooit zo makkelijk om zo lang, en vanaf zoveel verschillende plaatsen, gesprekken te voeren.

Holger Reisinger, Senior Vice President voor Enterprise Solutions bij Jabra: “Bij elke toevoeging aan de Evolve Series is ons doel niet om simpelweg een nieuwe headset te maken, maar om een nieuwe standaard neer te zetten. Daarom kijken we tijdens de ontwerpfase naar alle aspecten en onderdelen van het product, om zo de best mogelijke audio-ervaring te creëren. Met de combinatie van onze baanbrekende nieuwe dual-foam technologie, een verbeterde hoofdband en een revolutionair nieuw ‘comfort pattern’-ontwerp biedt de Jabra Evolve2 75 een uitstekende geluidsisolatie. Hij is comfortabel en zorgt voor een all-round verbeterde audioervaring die net zo goed aanvoelt als hij klinkt.”

De Evolve2 75 is vanaf 15 oktober verkrijgbaar bij de geselecteerde verkooppunten voor €329 (MSRP).Bronnen: Jabra

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.