“De Sennheiser IE 600-in ears zijn gemaakt van amorf zirkonium en kosten €700”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sennheiser

Voor verfijnde audiofans tellen de kleinste details. Met de nieuwe Sennheiser IE 600 start een leven lang luisterplezier op atomair niveau, in de specifieke materialen die gebruikt worden voor zijn uiterst robuuste oortelefoonbehuizing. Tegelijk garanderen een nauwgezet vakmanschap en afstemming een voortreffelijk natuurlijk geluid.

De behuizingen van de IE 600 werden via een gepatenteerd 3D-printprocédé vervaardigd van ZR01 amorf zirkonium, een metaal met een glasachtige atomaire structuur dat ze drie keer zo hard en buigbestendig maakt als hoogwaardig staal. Een andere sector waar ZR01 amorf zirkonium gebruikt wordt — naast producten uit de absolute topklasse zoals de IE 600 — is de ruimtevaartindustrie, bijvoorbeeld in de boorkop van de NASA Mars Rover, waar de grootst mogelijke hardheid in extreme omstandigheden vereist is. Door verschillende doorgedreven behandelingsprocessen wordt een mooie afwerking van het oppervlak gerealiseerd, dat uitermate kras- en roestbestendig is. Deze robuustheid zorgt ervoor dat je vele jaren van de IE 600 kunt genieten, zonder dat de typische look verdwijnt.

De IE 600 is ook het resultaat van het minutieuze productieproces dat zo typisch is voor de Sennheiser IE-oortelefoons voor audioliefhebbers. Ze worden ontworpen in Duitsland en vervaardigd in de geavanceerde productiefaciliteit voor transducers van Sonova Consumer Hearing in Ierland om aan de hoogste standaarden te voldoen. Deze productiefaciliteit is wereldwijd een van de meest vooruitstrevende productielijnen in haar soort en heeft maar één doel: de verwachtingen van audiofans overtreffen via de hoogste productiestandaarden, zoals een kanaalafstemming die uniek is in de sector. Met zijn onovertroffen bescherming tegen roest en gebruikssporen is de IE 600 specifiek ontworpen om decennialang onberispelijk akoestisch — en visueel — plezier te bieden.

Breng je muziek dichterbij
Even uitzonderlijk zijn de geluidsprestaties van de IE 600, met een innovatief achterliggend akoestisch volume en nauwkeurig vormgegeven resonantiekamers. Deze voicing verleent aan het geluid een présence en intimiteit die de luisteraar dichter bij de muziek brengen, wat hem toelaat om nieuwe accenten en details te ontdekken. In het uiteinde zitten dubbele resonantiekamers, die de sleutel vormen tot de high-fidelity sound van deze in-ears. Bij de vormgeving van deze kamers werden de kleinst mogelijke toleranties aangehouden, zodat ze zelfs de fijnste texturen van de muziek hoorbaar maken voor de luisteraar. Daartoe elimineren ze maskerende resonanties die – bij minder kwalitatieve hoofdtelefoons – de hogere frequenties kunnen verdoezelen.

De IE 600 realiseert een buitengewone muziekweergave die nagenoeg vrij van vervorming is dankzij de Sennheiser TrueResponse-transducer, een 7mm-driver die verantwoordelijk is voor het extra brede frequentiebereik en de uiterst lage vervorming van deze oortelefoon. Binnen de IE 600 is dit systeem en het akoestisch achterliggend volume aangepast voor een toonneutrale, intieme en emotionele sound. Dit garandeert een levensechte voicing die in het bijzonder tot uitdrukking komt bij vocale perfomances. Het akoestisch systeem werd eveneens geoptimaliseerd om een steile bashelling te produceren, met een krachtige en tegelijk snelle en accurate low-end respons tot gevolg.

Past als gegoten
De IE 600 verpakt grandioos geluid in een klein en ergonomisch pakket. De vergulde MMCX-connectoren zijn verzonken in de behuizing voor een betere stabiliteit en geleiding. Ze ondersteunen kabeldiameters van 4,8 mm en kleiner, zodat gebruikers ze kunnen aansluiten op een meerdere geluidsbronnen en hificomponenten met gebalanceerde uitgangen. Om de keuze te laten tussen para-aramide versterkte ongebalanceerde en gebalanceerde kabels zijn zowel 3,5 als 4,4 mm-maten inbegrepen bij de IE 600. Twee verschillende types oordopjes — silicone en memory foam — worden meegeleverd in drie maten en garanderen een comfortabele pasvorm in elk oor. Flexibele en verstelbare oorhaken verhogen verder het langdurige comfort voor uitgebreide luistersessies.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sennheiser IE 600 zal deze lente/zomer beschikbaar zijn voor 699 EUR (aanbevolen verkoopprijs).Bronnen: Sennheiser

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments