“De SKILLER SGK50 is Sharkoons nieuwe 60 procent toetsenbord”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Sharkoon

Pohlheim, november 2021 – Sharkoon Technologies, een internationale leverancier van pc-componenten en randapparatuur, presenteert de SKILLER SGK50 S4 – Sharkoon’s eerste mechanische 60 procent toetsenbord. Dankzij de hot-swap-functie kunnen switches eenvoudig worden geïnstalleerd en verwijderd, en alle switches met 3 en 5 pinnen worden ondersteund. De Kailh-switches die typerend zijn voor Sharkoon zijn al voorgeïnstalleerd op het toetsenbord: de lineaire rode switches, de voelbare bruine switches of de klikkende blauwe switches. Maar als de Gateron-switches de voorkeur hebben, kunnen deze afzonderlijk worden aangeschaft met de Sharkoon Switch Set. Het toetsenbord heeft twee paar voetjes en kan daardoor in maximaal drie verschillende hoeken worden geplaatst. Bovendien kunnen twee macro’s met maximaal 16 macro-acties worden opgenomen of overschreven zonder gebruik van aparte software.

Ruimtebesparend formaat
De compacte lay-out van 60 procent bespaart een aanzienlijke hoeveelheid ruimte op het bureau, waardoor de muis vrijer kan worden bewogen, terwijl het toetsenbord tijdens het gamen handiger kan worden geplaatst. Dankzij de meervoudige toewijzing van de toetsen zijn alle functies van een TKL-toetsenbord aanwezig. Dit betekent dat de SKILLER SGK50 S4 nog steeds volledige functionaliteit kan demonstreren met zijn handige en compacte formaat.

De benodigde switches
Er zijn in totaal drie soorten switches van het merk Kailh beschikbaar: De lineaire rode switches met een onmerkbaar bedieningspunt, die dankzij zijn lage bedieningskracht vooral op gamers is gericht; de tactiele bruine switches met een niet hoorbaar maar wel voelbaar bedieningspunt en daardoor geschikt voor zowel gamen als voor kantoorwerk; en de klikkende blauwe switches, die vooral geschikt is voor productieve schrijvers die de voorkeur geven aan het gevoel van een typemachine. Alle switches hebben een reisweg naar het bedieningspunt van 1,9 millimeter en een bedieningskracht van 50 gram, evenals een operationele levenscyclus van 70 miljoen toetsaanslagen.

Volledige creatieve vrijheid
Dankzij de hot-swap-functie kunnen switches in een paar eenvoudige stappen worden geïnstalleerd en verwijderd. Hiervoor wordt een keycap puller tool en een switch puller tool meegeleverd met het toetsenbord. Alle switches met 3 en 5 pinnen kunnen worden geïnstalleerd.

Geheel zonder software.
Met slechts een paar toetsklikken kunnen zonder software twee macro’s met maximaal 16 macro-acties worden opgenomen en overschreven. De verlichting van de SKILLER SGK50 S4 kan ook net zo eenvoudig worden ingesteld: met behulp van toetscombinaties kunnen lichteffecten worden geselecteerd en hun helderheid worden aangepast.

Extra switches beschikbaar
Naast de drie beschikbare switches voor dit toetsenbord, biedt Sharkoon ook 8 verschillende switches-sets aan, elk met 35 switches van de merken Kailh en Gateron. Alle switches hebben lineaire of tactiele eigenschappen, terwijl de Gateron-switches ook in de fabriek zijn gesmeerd. Volgens de fabrikant moet dit ervoor zorgen dat de switches soepeler kunnen worden bediend en hun geluid verdiepen.

Prijs en beschikbaarheid
De SKILLER SGK50 S4 en de switches-sets zijn binnenkort verkrijgbaar. De Sharkoon SKILLER SGK50 S4 zal beschikbaar zijn tegen de adviesprijs van de fabrikant van 69,90 euro. De Sharkoon Switch Set met 35 Kailh BOX of met de Gateron Milky Yellow switches zal verkrijgbaar zijn tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 12,90 euro. De Gateron PRO-switches zullen verkrijgbaar zijn tegen de door de fabrikant voorgestelde prijs van 9,90 euro.Bronnen: Sharkoon

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments