DeepCool CC560 Case Review


Alles om ons heen wordt duurder en tegelijkertijd verlegt de ene na de andere fabrikant de lat wat betreft de definitie van “mid-range” en “high-end”. Zo hoeven we niet meer op te kijken van een kast, of zelfs een waterkoeler van 300 euro of meer.

DeepCool blijft zich echter duidelijk inzetten op betaalbare hardware en heeft de laatste tijd verschillende producten uitgebracht met prijskaartjes die we ook 5 jaar geleden als schappelijk hadden beschouwd. Maar waar het om gaat: zijn ze ook een beetje goed? Wij vroegen DeepCool om ons te laten zien dat ze niet alleen leuke prijzen weten te regelen, maar ook oprecht goede producten weten te maken.

Dat gaan we dus doen aan de hand van twee kasten, met wat bijbehorende componenten. En we beginnen vandaag met een kast die momenteel voor zo’n 50 tot 60 euro in huis te halen is, een prijspunt waarop wij al jaren eigenlijk geen kast meer hebben gezien, laat staan met 4 RGB fans inbegrepen. Maar is het ook wat?


De DeepCool CC560 komt in zowel een witte als zwarte variant, en afhankelijk van de kleurstelling en je voorkeur webshop mag je zo tussen de 50 en 60 euro afrekenen. Er bestaat ook een aRGB variant, met 4 aRGB fans voor zo’n 70 euro, maar opvallend genoeg komt ook het basismodel al met 4 RGB fans. Die zijn dan lichtblauw, of cyan, voor zowel de witte als de zwarte case.


Maar met zo’n prijs moet het wel matige kwaliteit zijn toch? Toch? Nou, verre van eigenlijk. Het is een redelijk recht-toe recht-aan metalen doos zonder al te veel fratsen, en het voorpaneel is relatief eenvoudig plastic, maar het voelt allemaal meer dan stevig genoeg aan. Als we vooraf de prijs niet hadden geweten hadden we een prijspunt van zo’n 80 euro ook prima kunnen geloven.

De case heeft aardig wat ventilatie voorop, en ook de bovenkant is open en voorzien van een magnetisch stoffilter.


Dat wil niet zeggen dat er hier en daar wat puntjes van besparing zichtbaar zijn. Zo moet je het voorop doen met twee USB Type-A poorten waarvan één USB 2.0 en één USB 3.0, en ontbreekt Type-C. Wel fijn dat ze de power en reset knop uit elkaar hebben gehaald, al mag van mijde resetknop altijd wat kleiner zijn om in het donker het onderscheid beter te maken.


Voor witte cases specifiek is het voorkomen van kleurverschillen tussen metalen, plastic en glazen delen erg lastig. Dat gaat zelfs voor kasten van 200 euro of meer op, maar speelt ook hier. Maar dat is meer een consequentie van wit dan iets waar DeepCool veel aan kan doen. We hebben de zwarte versie hier niet, maar daar is dat normaliter nooit echt een punt.


Wel een teken van een wat goedkoper frame is de methode van de expansiesloten, die metalen dingen zijn hier niet herbruikbaar. Oftewel zodra je er twee uit haalt voor een videokaart wil je er later liever geen iGPU systeem van maken. Even er van uit gaan dat je jouw PC één keer in elkaar zet en misschien ooit eens upgrade, ook niet echt een issue om over te vallen als het je veel bespaart.


Voor onze build en test wilden we de behuizing van iets visueel passends voorzien, maar ook wel een beetje stevig aan de tand voelen. Omdat het binnenwerk van de witte CC560 gewoon zwart is kozen we voor de neutrale Z590 Tomahawk WiFi van MSI, met daarin een lekkere i9-11900K. Omdat de i9-11900K wel een heethoofd is moesten we wel een stevige koeler hebben, en dat is de DeepCool AK620WH geworden. Deze XL dual tower koeler is niet bepaald “budget”, maar met een budget koeler kan je geen i9 koelen. Visueel past het wel lekker bij de kast, en de kast heeft 163mm ruimte dus het past makkelijk. Waterkoeling had ook gepast, je kan een 240mm bovenin, of een 280mm of 360mm voorin kwijt, maar we houden het bij lucht vandaag.Voor de videokaart hebben we de prachtige Gigabyte GeForce RTX 4070 Aero. Een flinke jongen, maar die past er eenvoudig in, je hebt namelijk 370mm ruimte. En voor de voeding hebben we de DeepCool PK750D. We stellen altijd dat je voorzichtig moet zijn met goedkope voedingen, maar deze DeepCool voeding komt bij Seasonic vandaan, dus geen zorgen op dat front. Ook verkoopt hij momenteel voor 73 euro, wat voor een goede 750 Watt voeding opvallend goedkoop is, hij is alleen niet modulair.
Het inbouwen van dit alles was redelijk eenvoudig. Voor een build als dit is er meer dan ruimte zat om de kabels weg te werken. Duurdere cases zijn vaak iets ruimer, dus als je van alle opslagopties gebruik wilt maken (3x 2.5”, 2x 3.5”), plus nog allerhande extra RGB accessoires wilt toevoegen wil je misschien wat hoger gaan zitten, maar voor een case in dit segment lijkt mij een relatief eenvoudige build logischer, en dan heb je eigenlijk geen zorgen.


In het donker zie je het bescheiden blauwe licht aan de voorkant er doorheen komen.

Ook prestatietechnisch laat de CC560 eigenlijk niet veel te wensen over. Een volledig mesh front behuizing kan wat koeler blijven, maar met 60 graden op de CPU in een gaming workload, en sub 80 op een CPU stress test met een notoire lastig te koelen i9-11900K is dat een prima resultaat. De RTX 4070 is niet zo’n heethoofd, zeker de grotere jongens als de Gigabyte Aero niet, maar ook hier zien we hem zo rond de 70 graden hangen met alle ventilatoren afgesteld tot een maximum van 40 dB(A); het standaard eikpunt wat wij een acceptabele geluidsproductie vinden voor een systeem dat aan het werk is. Niet onhoorbaar stil, maar wel bescheiden zodat iemand anders in dezelfde ruimte zich er niet aan zou moeten storen. En bij licht gebruikt kunnen de fans stil genoeg om de PC praktisch onhoorbaar te houden; dat is ongeveer wat wij hopen te vinden in welke kast dan ook.


Conclusie


Goedkoop is duurkoop zeggen is het gezegde, en er valt absoluut veel te zeggen voor een mooie middenklasse behuizing van zo’n 100 euro als je daar budget voor hebt. Maar met de DeepCool CC560 hier naast ons komt het woord duurkoop geen moment in ons op. Hoewel er hier en daar uiteraard wat puntjes te zien zijn die duurdere cases beter doen is het eigenlijk gewoon een prima degelijke, meer dan keurig presterende behuizing. Hij ziet er ook harstikke leuk uit dankzij de 4 RGB fans, zolang je het blauwe licht ook leuk vindt, plus komt met basiseisen zoals stoffilters; strikt genomen heeft de gemiddelde PC bouwer niet meer nodig.

Het voelt bijna onmogelijk dat je deze kast met 4 fans voor 50 euro inclusief bezorging kan scoren, al is de voorraad bij Amazon soms wat beperkt (link: https://amzn.to/41Ko6Sb ) , maar ook de 60 euro bij Nederlandse webshops is echt een keurige prijs voor dit ding. Zelfs 70 euro met aRGB fans als je dat wilt is eigenlijk harstikke redelijk, al kom je dan langzaam in de buurt van kasten die op wat andere vlakken wat moderner zijn; denk aan Type-C. Ma

Maar voor iedereen die een paar tientjes liever bespaart of in een onderdeel stopt welke je wel meer FPS oplevert is de DeepCool CC560 gewoon een prima behuizing. We geven hem onze aanbeveling in dit segment, plus onze great value award voor een product dat heel veel biedt voor weinig.


Vragen over de producten die we bespreken? Aankoopadvies nodig of gewoon gezellig chatten met ons? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters op Instagram
Foritain op Twitter (auteur, test-chef)
Nadalina op Twitter (baas, foto-heldin)

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.