DeepCool CH510 Mesh Digital Case Review


Met de CH510 Mesh Digital probeert DeepCool een tweezijdige behuizing neer te zetten. Enerzijds een unit gericht op prestaties op een schappelijk prijspunt, zo’n 100 euro noemen we tegenwoordig de onderkant van de middenklasse, maar aan de andere kant willen ze ook nét iets meer features bieden, waaronder een klein display op de voorzijde van de case. Wij maakten van deze CH510 een mooie build en voelden hem aan de tand.


De DeepCool CH510 komt in twee varianten. Een eenvoudige CH510 met gesloten voorkant die zo’n 73 euro kost, en de CH510 Mesh Digital die wij hier hebben a 100 euro. Dan mag je gemakshalve rekenen dat we met een 70 euro chassis te maken hebben en een 27 euro mesh-frontpaneel-met-display upgrade. Extra fans krijgen we niet voor dat geld, beide worden met 1 120mm fan geleverd. De gesloten CH510 is er ook in het wit, de Mesh Digital is er (vooralsnog) enkel in het zwart.De bouwkwaliteit en afwerking van de CH510 zijn minstens redelijk te noemen. Het staalwerk is prima, de aansluiting van alle panelen is strak, en ook de plastic delen voelen prima aan. Puur op het chassis zien we een prijs van 80 tot 90 euro wel als passend.Focusfeature is het displaytje voorop. Die is wel eenvoudig, je kan je CPU of je GPU temperatuur weergeven, en via de software kan je eventueel schakelen tussen graden C of graden F, maar daar houdt het ook op. Dat maakt de meerwaarde van het scherm wat beperkt, maar als we de software zo bekijken voelt het meer als een eerste stap van DeepCool. Ze zeggen zelf ook dat ze meer softwarefeatures verwachten, maar vooralsnog zijn die er niet. Maar natuurlijk valt er wel wat te zeggen voor een temperatuurindicatie in één oogopslag, niet iedereen zal regelmatig met software aan de slag willen gaan om te checken of de CPU of GPU niet te warm wordt.


Terug naar de case. We zien filters bovenop en onderop, en een redelijk front IO met Type-C, maar slechts één USB 3.0 poort.Wel positief is het mechanisme van het zijpaneel. Deze klikt eenvoudig uit of op het chassis, maar zit ook niet té los. Plus als je klaar bent kan je hem met een schoef vastzetten.


Intern is het ook een degelijk ding. Waar de budget CC560 break-off expansiesloten heeft heeft de CH510 een meer mid-range interieur met vervangbare sloten, een strakke PSU cover, en een nette strakke afwerking naast je moederbord. Lekker minimalistisch maar wel degelijk, daar houden we van. Achterop is de ruimte voor kabelmanagement niet overdreven, maar voldoende dat een typische gaming build er zo en zonder hoofdpijn in zit.


Voor onze build zetten we lekker hoog in, wat een kast van 100 euro moet een high-end systeem aankunnen. Voor de CPU gebruiken we een i9-11900K, die gaat al even mee maar gebruikt nog altijd makkelijk 250 Watt of meer tijdens stresstesten. Het moederbord is een prachtige ROG Maximus XIII Hero, en om de CPU te koelen hebben we de eveneens prachtige DeepCool LT720 waterkoeler. Een stevig 360mm model .
Voor de videokaart pakken we de forse ASUS Tuf Gaming uitvoering van de Radeon RX 7900 XTX. Zo kunnen we goed zien dat een enorme videokaart gewoon in deze PC past, plus lekker wat warmte genereren voor onze thermal test. Verder wordt het geheel van stroom voorzien door een DeepCool PQ1000M.Ondanks dat de kast zonder intake fans komt, en we heb zo ook hebben getest, zijn de temperaturen eigenlijk gewoon uitstekend. Tijdens een CPU stresstest met een gemiddeld CPU verbruik van zo’n 240 Watt houdt de LT720 de CPU op 85 graden met een geluidsproductie van zo’n 43 dB(A). Dat is warm maar ongeveer wat je verwacht bij zo’n verbruik. De kast zelf blijft rond de 36 graden intern, al trekken de 3 fans van de waterkoeling natuurlijk aardig wat warmte naar buiten.


In games, waarbij we de RX 7900 XTX nu ook aan het werk zetten, zien we CPU temperaturen schommelen tussen zo’n 65 en 75 graden, de videokaart op 73 graden, en de luchttemperatuur van de kast blijft keurig binnen perken met 39 graden Celcius. Keurig voor een systeem dat intern even 500 Watt verstookt.

Prijsoverwegingen en Alternatieven


De samenvatting op een rij: De CH510 Mesh Digital heeft een degelijk chassis voor de prijsklasse, de afwerking is prima en hij presteert zelfs met een high-end systeem ruim voldoende. Prima dus, zij het dat je voor 100 euro wel ontzettend veel cases hebt die stuk voor stuk prima zijn. Denk aan een Corsair 4000D Airflow, of een NZXT H5 Flow, die beide iets van een tientje goedkoper zijn, en voor dat geld dan ook een tweede fan er bij geven.

DeepCool wil juist opvallen met zijn temperatuur display. Dat is een leuke feature, zij het dat de weergave opties vooralsnog wat beperkt zijn. Maar meer dan dat heeft de CH510 Mesh Digital niet om in de strijd te gooien. Je betaalt in feite dus iets meer voor dat display, en één fan minder. Display vinden wij situationeel leuk, een tweede fan voor een mid-range of high-end build vinden wij universeel leuk.


Nu hoeven we niet van DeepCool te verwachten dat ze altijd een top-prijsprestatie bieden, maar wanneer zo veel van je producten dat wel doen wordt daarmee ook een verwachting geschept. En het is niet zo dat de CH510 Mesh Digital op andere manier meer premium is dan eerder genoemde alternatieven.

In onze optiek mag DeepCool dan ook iets meer doen dan nu het geval is om deze kast objectief tot een echte uitblinker te maken. Een leuke aanbieding zou voldoende zijn, standaard een tweede fan meeleveren zodat de enkele fan niet als karig overkomt, of doorpakken op de softwareontwikkeling zodat het display meer meerwaarde gaat bieden. Tot die tijd is de keuze voor de CH510 Mesh Digital vooral een subjectieve omdat het je smaak is.


Conclusie


De DeepCool CH510 Mesh Digital is een degelijke kast, voorzien van een prima afwerking, voorzien van een handig temperatuurdisplaytje voor de liefhebber, en één die prima in staat is mid-range tot high-end builds te koelen.

We zien te veel kwalitatief vergelijkbare concurrenten in deze prijsklasse om deze kast als een echte must-buy te zien, zoals de CC560 dat bijvoorbeeld wel was, zeker met slechts één fan in dit segment. Maar als deze kast jouw smaak is of je ziet veel waarde in dat display voorop, dan haal je er wel een degelijke all-round kast mee in huis.

Dit product is op moment van schrijven het voordeligste te krijgen bij Amazon.nl


Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.