DeepCool CH560 Digital Review


DeepCool is de laatste tijd lekker op weg met hun behuizingen, stuk voor stuk wisten de modellen die wij hier zagen verschijnen toch positief op te vallen. Vooral wat de prijs-kwaliteitverhouding betreft, iets wat bijna een verloren kunst lijkt met de zee aan super premium kasten waar veel fabrikanten toch de nadruk op leggen.

Maar ze laten ook meer zien dan alleen maar value, zo ook met de CH560 en CH560 Digital, kasten die met een half-glas-half-mesh zijpaneel direct net even anders dan anders ogen. Maar is het ook wat?


Wat vinden we leuk aan de DeepCool CH560 Digital


Het zijpaneel is eigenlijk maar een kleine aanpassing aan een typische ATX toren, maar het resulteert wel in een direct heel anders ogende behuizing. Mesh-en-glas kasten zijn een beetje dertien in een dozijn geworden, maar op deze manier zet DeepCool toch iets neer dat net even wat meer opvalt. Natuurlijk moet het je smaak zijn, maar ik vind het persoonlijk wel wat hebben.Het is vooral ook een praktische feature. Zelf legt DeepCool daarbij de nadruk op het feit dat een mesh zijpaneel ademt, en de videokaart dus wat meer lucht kan krijgen, maar gezien een mesh-front behuizing met 3 fans voorin eigenlijk sowieso al niet in de problemen komt (ook niet met een RTX 4090) vind ik dat meer bijzaak. Wat echter enorm opvalt is dat met een stevige videokaart als dit, je helemaal niets meer van de onderkant van je moederbord ziet. Dat stukje is vaak toch maar lelijk, met HD Audio, frontpanel en USB kabels. Nu zie je alleen je videokaart en daar onder is het strak wit, of zwart natuurlijk afhankelijk van je kleurkeuze.


Wat je zelf kan kiezen is of je de Digital of de reguliere versie wilt. Het verschil is dat kleine schermpje dat je aan de zijkant ziet waarbij je makkelijk je CPU en GPU thermals kan aflezen. Op zich best handig en leuk, al is het weer niet zo fancy als een volledig programmeerbaar OLED display bijvoorbeeld. Aan de andere kant, het prijsverschil is meestal zo’n tientje, dus voor dat geld hoef je het eigenlijk ook niet te laten tenzij je het gewoon niet mooi vindt.


De kwaliteit en afwerking van het geheel zijn keurig. Niet uitzonderlijk, daar is de prijs ook niet naar, maar wel keurig gezien het prijspunt. Het staal is voldoende stevig, en de afwerking is in orde. Het is geen case waarvan iemand “wow amazing” over de kwaliteit zal gaan roepen, maar het bouwt en voelt als een keurige middenklasser en dat is precies waar DeepCool deze kast positioneert.Eveneens positief is de default configuratie en de prestaties. Je krijgt er 4 aRGB fans bij en die leiden tot uitstekende out-of-the-box performance. Zelfs met onze RTX 4080 en een Core i7-14700K met DeepCool Assassin IV aircooler, mooi ding in het wit trouwens, zien alle metrics er uitstekend uit. Meer koeling toevoegen kan, maar is totaal niet nodig zelf met een high-end build.Het bouwen zelf is ook goed te doen. Er is ruimte zat, er zijn genoeg aanknopingspunten voor tie-wraps, en zelfs als je gewoon even lui een tijdelijke build in elkaar wil zetten doe je dat met gemak. Is het achterwerk uitzonderlijk? Nee. Is het allemaal gewoon prima? Absoluut. Een fancy hub ontbreekt bijvoorbeeld, maar je kan de aanwezige fans en RGB direct op je moederbord aansluiten voor de controle en als je iets betaalbaars wilt bouwen, heb je dan echt meer nodig?Ze hebben er zelfs aan gedacht een GPU holder in te bouwen. En ook hier geldt: het is geen bijzonder geval, maar het is wel aanwezig en het werkt.Wat vinden we niet leuk aan de DeepCool CH560 Digital


Veel doet deze kast niet verkeerd. Het voornaamste wat we kunnen klagen is dat hij met een regulier zijpaneel niet veel meer dan een standaard mesh-met-glas kast was geweest. Maar goed een Jaguar XJ zonder Jaguar logo was ook gewoon een Ford Mondeo geweest.

Een collega-reviewer die voor waterkoeling ging wees mij er op dat je met een dikke AIO bovenin weinig ruimte vrij hebt tussen je moederbord en de fans, een bekend probleem van mid-size torens als dit. Het kan dus wel, maar dan kan je beter voor je de AIO installeert alvast je moederbord kabels inprikken. Ga je voor een luchtkoeler zoals wij dan maak je het jezelf dus net wat makkelijker.


Soms pakken we DeepCool nog wel eens op het ontbreken van een paar puntjes op de i in hun drang de behuizingen betaalbaar te houden, maar we zien ze heel snel leren daar en elke nieuwere kast die uitkomt is toch net weel even aangescherpt ten opzichte van de vorige.DeepCool CH560 Digital Conclusie


De DeepCool CH560 Digital is dan niet de meest innovatieve, meest spannende kast die dit jaar is uitgekomen, maar het is wel een degelijke, goed doordachte, visueel aantrekkelijke kast met een goed inbouwgemak en goede out-of-the-box prestaties voor een leuke prijs. Het gesplitste zijnpaneel maakt hem net even anders dan anderen als je hem van een afstandje bekijkt, en van dichtbij heeft hij het voordeel dat je weinig van de lelijke kabels aan de onderkant van je moederbord.

Kort samengevat: als dit jouw smaak is haal je met de CH560 Digital een keurige kast in huis met een eveneens keurige prijs-prestatieverhouding.


Meer Techtesters? Je vindt ons op:
Techtesters YouTube
Techtesters Patreon
Techtesters op Instagram
Nada op Twitter
Stephan op Twitter

Onze productlinks (bijvoorbeeld Amazon of Bol links) betreffen soms affiliate links. Dat houdt in dat wij een kleine commissie krijgen op elke aankoop die jij doet, zonder dat het jou ook maar een cent meer kost. Wij linken enkel naar betrouwbare webshops waar wij zelf veelvuldig positieve ervaringen mee hebben.

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.