DeepCool kondigt de AK400-serie en AK620 WH-luchtkoelers aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van DeepCool

DeepCool kondigt de AK400-serie aan, een voortzetting van de AK-serie met de populaire AK620. De AK400 is een compacte CPU-koeler met één toren die een indrukwekkende koelcapaciteit tot 220 W biedt en een snel en eenvoudig installatieproces in vijf stappen voor de nieuwste Intel- en AMD-sockets.

Eersteklas esthetiek met geavanceerde warmteafvoer
De AK400 heeft een matrixvinontwerp op het koellichaam met een bovenklep voor een unieke en hoogwaardige esthetiek. De gepolijste vernikkelde constructie draagt ​​bij aan de premium look en feel van de koeler. Met vier 6 mm direct-touch koperen heatpipes voert de DeepCool AK400 snel warmte weg van de processor. De AK400 is voorzien van een unieke matrix fin array heatsink gecombineerd met een krachtige DeepCool 120 mm FDB PWM-ventilator die de perfecte balans tussen geluid en prestaties biedt. Met een indrukwekkend warmteafvoerend vermogen tot 220 W, leveren de AK400 en AK400 WH uitstekende koelprestaties en waarde.

Krachtige FDB-ventilator
De krachtige DeepCool-ventilator is met precisie ontworpen en maximaliseert de luchtstroom en statische druk terwijl het geluid laag blijft dankzij een dynamisch PWM-bereik van 500 – 1850 RPM. Het FDB-lager zorgt voor verhoogde stabiliteit en betrouwbaarheid met een lange levensduur.

Uitstekende compatibiliteit en eenvoudige installatie
Het compacte formaat van de AK400 maakt volledige compatibiliteit met andere componenten mogelijk en zorgt voor compatibiliteit met een breed scala aan koffers met een hoogte van 155 mm. De verwijderbare bovenklep maakt compatibiliteit met sommige ITX-behuizingen mogelijk en als de bovenklep is verwijderd, staat de koeler op een hoogte van 153 mm. Door het compacte ontwerp van de AK400 is de installatie van RAM-modules met grote koellichamen zonder problemen mogelijk dankzij 100% RAM-vrijheid. Een verbeterde installatiemethode wordt eenvoudig gemaakt met een stevige volledig metalen montagebeugel en een snel proces in vijf stappen. Dit zorgt ervoor dat de koeler veilig is gemonteerd op meerdere platforms die de nieuwste sockets van zowel Intel als AMD ondersteunen.

AK620 WH high-performance luchtkoeler met dubbele toren
De AK620 WH is een geheel witte versie van de populaire AK620. Met een eersteklas geheel witte esthetiek met een uniek matrixvin-koellichaam met dubbele toren en twee FDB-lagerventilatoren voor uitstekende koelprestaties terwijl het geluid laag blijft. Een nauwkeurig bewerkte convexe basis en zes heatpipes die langs twee fin-stacks met hoge dichtheid lopen, zorgen voor een indrukwekkend warmteafvoervermogen van maximaal 260 W. De volledig metalen montagebeugel is eenvoudig te installeren en zorgt ervoor dat de koeler stevig wordt gemonteerd op meerdere platforms die de nieuwste sockets van zowel Intel als AMD ondersteunen.Bronnen: DeepCool

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.