Deepcool Matrexx 55 Mesh review


Als vaste lezer van onze reviews heb je dit merk ongetwijfeld wel eens eerder voorbij zien komen, Deepcool! Hoewel ze op het moment nog geen grote speler in Nederland zijn, betekend dat niet dat ze geen mooie kasten maken, in tegendeel maken ze zelfs hele leuke behuizingen voor een mooi prijsje.

Onder de Matrexx-serie heeft Deepcool een divers aanbod aan ATX-behuizingen met een leuk uiterlijk, en voor minder dan €100. In deze review kijken we naar de Matrexx 55 Mesh ADD-RGB 4F, oftewel de versie met vier ARGB-fans, welke vanaf ongeveer €70 verkrijgbaar is. De iets minder luxere basisversie komt zonder fans, maar is vanaf €50 al te bestellen.


Bouw en afwerking


Belangrijk om te weten is dat de Matrexx 55 Mesh veel gelijkenissen toont met de eerder door ons gereviewde Matrexx 55 V3, vandaar dat de reviews ook niet heel veel van elkaar verschillen.

Kijk je puur naar bouwkwaliteit en afwerking, dan zie je dat dat allemaal redelijk in orde is. Zeker als 50 euro basis chassis is dit echt meer dan dik in orde. Voor deze prijs vind je vaker leuk uitziende kastjes, maar altijd met een paar puntjes van aandacht, en ook deze Deepcool moet je natuurlijk niet met 100 euro kasten gaan vergelijken. Zo bestaat het front-panel vooral uit kunststof mesh met aan de zijkanten kunststof roosters. Al met al krijg je zo relatief veel airflow.

Qua I/O’s is er twee keer USB2.0, een enkele USB3.0, audio en knoppen voor aan/uit en de RGB controller.


Door de vier schroeven los te maken haal je het glazen zijpaneel los, en verschijnt de binnenkant. Rondom het moederbord is genoeg ruimte voor je kabels, en volgens Deepcool zou zelfs een E-ATX moederbord moeten passen, al wordt het dan wel iets krap. Kabeldoorvoeren naar achter het moederbord zijn ook aanwezig, al hadden deze iets netter gemogen met bijvoorbeeld rubberen grommets. Qua waterkoeling kan je boven, voor en achterin een radiator kwijt, met voorin zelfs tot 360mm.


Op de buig-en-breek PCI-slots na, toch altijd een suffe besparing, zien we niet veel geks aan deze behuizing, het is allemaal best in orde met een grote PSU-shroud en een overzichtelijke maar niet al te strakke binnenkant zoals bij dit prijspunt past. In de case kan je verder tot twee 3,5” en vier 2,5” drives kwijt, genoeg voor de meeste situaties.


Wat ik wel als echte issue kan noteren bij het model wat ik heb ontvangen, is dat er roest op alle zes de stand-offs van het moederbord zat. Dit zou niet mogelijk moeten zijn voor een nieuwe case, en duidt op een kwaliteitsprobleem in het produceren van de schroeven. Mocht je dus een Matrexx 55 Mesh (bij de iets oudere Matrexx 55 V3 heb ik dit probleem niet ervaren) in huis halen, check dan eerst of er geen bruine plekjes op de schroeven zitten.


In de praktijk


Voor het overzicht, deze ronde gebruiken we de volgende onderdelen:
– Asus ROG Strix B450-F Gaming moederbord
– AMD Ryzen 7 1700X CPU
– Crucial Ballistix Tactical Tracer 16GB RGB-geheugen
– Cooler Master MasterLiquid ML120L RGB
– Asus ROG Strix RX 580
– Samsung 970 EVO 500GB
– be quiet! Straight Power 11 850W

Bij de installatie levert Deepcool standaard zowel een splitter-cable om tot 4 fans aan te sluiten, als een splitter-cable om 4 aRGB’s te verbinden. Dat maakte de installatie een stuk makkelijker dan bij cases die wel fans toevoegen maar geen extra aansluitopties, en geeft een wat completer plaatje. Verder is er qua installatie niet heel veel geks op te merken. Een verticale GPU-mount is afwezig, maar dat vind ik geen groot gemis; een riser kost al snel de helft van deze hele case. Kabeldoorvoeren zitten op redelijk logische plekken, al zie ik liever smalle en lange gaten langs het moederbord, dan kleine vierkante.Tijd voor wat benchmarks. Voor het belasten van de CPU gebruik ik zowel een flinke Blender render voor CPU stress als Assassins Creed: Odyssey voor de prestaties in games. In beide gevallen kijk ik naar de CPU, GPU en Case temp, en de geluidsproductie. Deze lijst wordt automagisch aangevuld naarmate er meer cases getest worden. Belangrijk: Voor deze test heb ik enkel de standaard meegeleverde fans (drie stuks voorin en achterin de ML120L) gebruikt.Dat deze versie van de Matrexx 55 met mesh-front koeler is dan zijn broertje met gesloten voorkant, is niet heel schokkend. Onder CPU-load houdt hij het prima uit, met zelfs bijzonder weinig warmte rond de GPU. Met gaming ziet het er nog beter uit, daar weet hij het heel goed uit te houden, met weinig warmteontwikkeling. Voor een stevige build kan de Matrexx 55 Mesh dus best een goede basis zijn.

Als laatste meten we ook nog de geluidsproductie in combinatie met een relatief luide koeler. Deze test kijkt dus voornamelijk naar de demping van een behuizing.Een open voorkant plus meerdere fans is natuurlijk niet de stilste combinatie, en dat zie je ook terug bij de geluidsproductie. Het gebrek aan enige demping zorgt ervoor dat je de Matrexx 55 Mesh op een afstandje wel zult horen. Qua geluid is het acceptabel, maar zeker niet fluisterstil. Wil je hem stiller hebben? Dan zijn de opties de fans terugschroeven in snelheid, een extra stille koeler installeren, of investeren in een goed dempende headset.

Showcase


Met de ingebouwde RGB-controller heb je flink wat leuke lichtschema’s waarbij de fans een mooi effect geven met een egale kleurverdeling. Op dit vlak doet Deepcool het prima.Conclusie


De Deepcool Matrexx 55 Mesh is het relatief nieuwe broertje van de Matrexx 55 V3, en zorgt ervoor dat er iets meer aanbod is met mesh-voorpanelen. Met deze nieuwe behuizing zet het merk een prima case neer. Voor het geld is de bouwkwaliteit prima, en de afwerking weliswaar eenvoudig, maar voldoende. Qua uitstraling is het een erg leuk kastje, naast dat er intern ook zat ruimte is voor interne drives, mocht je die nog gebruiken, en waterkoeling. Zeker niet onbelangrijk zijn de thermische prestaties, daar kunnen we namelijk erg kort over zijn: lekker koel.

Waar je helaas wel rekening mee moet houden is dat de Matrexx 55 Mesh niet de beste geluidsdemping heeft, althans, dat heeft hij gewoon niet. Leuk in combinatie met een stille luchtkoeler, anders kan ik je beter een goed dempende headset aanraden. Verder is het binnen deze behuizing beperkte luxe: kabeldoorvoeren hebben een onhandig formaat en rubberen grommets ontbreken, daarbij zitten er geen herbruikbare PCI-covers achterin. Ook lijken de schroeven erg goedkoop te zijn, deze waren bij mij al gaan roesten, en dat is niet iets wat je wilt in je nieuwe behuizing.

Er zijn veel cases beschikbaar voor grofweg hetzelfde geld, zeker als je graag iets straks zoekt (ik kijk even naar Fractal en NZXT), maar dan lever je wel in wat betreft het aantal fans en de leuke ARGB actie. Persoonlijk vind ik dit een leuke en degelijke case met een mooi uiterlijk, zeker als je bewust zo’n ‘RGB-show’ zoekt voor een niet al te gek bedrag:

Vragen over onze reviews of de producten die we bespreken? Je vindt ons op:
Onze Discord server voor chat, advies en tech talk (gratis en geen installatie noodzakelijk).
Techtesters YouTube
Techtesters Instagram

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.

2 opmerkingen over “Deepcool Matrexx 55 Mesh review

  1. Bedankt voor je moeite deze review te maken en plaatsen. Ik had de bevestiging nodig dat het haastig uitgezochte kastje daadwerkelijk later te gebruiken zou zijn door mij of dat ik misschien beter toch nog even kon gaan vragen of ik ‘m nog mocht ruilen voor een iets duurdere, maar zo lezende kan ik het er wel mee doen.

    1. Graag gedaan 😉
      Wel zou ik controleren of er geen roest op de moederbord stand-offs zit, bij mij was dat ontstaan nadat ik de kast een tijdje in de verpakking had staan.

Comments are closed.