Dell en Alienware lanceren nieuwe gaminglaptops


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dell

Alienware en Dell introduceren vijf nieuwe gaming-laptops, waaronder: Alienware m18 en m16, Alienware x16, en Dell G16 en G15. De laptops hebben updates gekregen op allerlei gebieden, zoals vorm, materialen, prestaties, ontwerp en comfort, evenals verbeteringen aan het Alienware Command Center. De definitie van een uitstekende game-ervaring verandert voortdurend. Daarom blijven Alienware en Dell zich ontwikkelen en zichzelf onderscheiden met zinvolle high-impact vernieuwingen die voldoen aan de veranderende behoeften van gamers.

De Alienware-gaming-laptops zijn van oudsher gericht op schermformaten van 15″ en 17″. Daar komt verandering in met de introductie van 16-inch en 18-inch schermformaten, naast het 14-inch model dat vorig jaar is gepresenteerd (CES 2022). Deze fundamentele verandering is mogelijk door verbeteringen aan onze Alienware Cryo-tech thermische oplossing. Hiermee kunnen grotere schermen worden gebruikt, zonder veel aanpassingen te doen aan het ontwerp van elk apparaat.

Alienware m18 en m16
De krachtigste laptop van Alienware is de m18, waarbij men kan kiezen uit de nieuwste CPU- en GPU-technologie. Dit omvat tot 13e generatie Intel Core i9-13980HX-processors en de volledige stack next-gen NVIDIA GeForce RTX-laptop-GPU’s, plus next-gen AMD Ryzen-processors en Radeon Graphics for mobile. Al deze prestaties worden mogelijk gemaakt door een reeks Alienware Cryo-tech-ontwikkelingen.

De Alienware m18 en m16 zijn vanaf 14 februari verkrijgbaar vanaf $2899 en $2599.

Alienware x16
Laptops in de X-serie zijn ontworpen voor gamers die verwachten dat hun Alienware-laptop een aanvulling is op hun levensstijl, op meer gebieden dan alleen gaming. Ze willen een laptop die overal mee naartoe kan worden genomen en de allerhoogste prestaties levert. Om aan deze behoeften te voldoen, is het ontwerp verder onder handen genomen. De X-serie brengt veel technologische doorbraken en biedt daarnaast hoogwaardige materialen, afwerking en functies.

De nieuwe Alienware x16 is onze eerste 16-inch gaming-laptop sinds 2004 en het meest hoogwaardige Alienware-product tot nu toe. Geen discussies meer over het aanschaffen van een 15-inch of 17-inch gaming-laptop, de x16 zit er precies tussenin. De nieuwe x16 belooft meer prestaties, een groter 16:10-scherm en een verbeterd ontwerp met zes luidsprekers. De nieuwe x16 overtreft de huidige x17 in bijna alle opzichten en doet dat in een slanker en robuuster, volledig metalen chassis.

De Alienware x16 is te koop vanaf 23 februari voor $3099.

Dell G-Series
De nieuwe G16- en G15-gaminglaptops van Dell zijn gebaseerd op betrouwbaarheid en eenvoud voor een aantrekkelijke prijs. Er is gekozen voor een gedurfd nieuw ontwerp voor de G15 en G16, die verkrijgbaar zijn in opvallende kleuren. Beide modellen zijn voorzien van de G-mode key, exclusieve macrotoetsen voor gaming-functies, en toggle audiokeys voor een betere spel-ervaring. De G15 biedt one-zone en four-zone RGB-toetsenbordopties met numpad, terwijl de G16 one-zone RGB- en Cherry MX-toetsenbordopties biedt.

Kijken we onder de motorkap, dan zien we dat de G15 en G16 grafisch-intensieve games consistent en met gemak ondersteunen, zelfs tijdens marathonsessies, dankzij de nieuwste Intel-, AMD- en NVIDIA-technologie. En voor het eerst heeft de G-serie de door Alienware geïnspireerde Vapor Chamber Cooling en Element 31 thermische interface.

De Dell G15 en G16 zijn vanaf 9 maart verkrijgbaar vanaf $849 en $1499.Bronnen: Dell

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.