Dell lanceert een nieuwe reeks Inspiron-pc’s


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dell

Dell onthult de nieuwe Inspiron-familie – beschikbaar in de formaten 13 inch, 14 inch en 16 inch – en garandeert daarmee een immersieve ervaring wanneer u video’s streamt, door sociale media browset, content creëert of contact houdt met vrienden en familie over de hele wereld.

Maak kennis met de nieuwe Inspiron Plus
De nieuwe Inspiron Plus-laptops zijn ontworpen om passies te ondersteunen met baanbrekende prestaties en zijn ideaal voor wie creatieve projecten tot leven wil brengen en met anderen wil delen.

De Inspiron 16 Plus in Dark Green is een krachtige laptop met de nieuwste processors Intel Core H-series van de 12e generatie en optionele grafische kaart NVIDIA GeForce RTX 3060, waarmee u snel foto’s en video’s kunt bewerken. In een configuratie met een GeForce RTX 3060 GPU biedt deze laptop u toegang tot een krachtige suite van NVIDIA Studio-tools, waaronder broadcast- en canvas-apps. Apps laden en switchen tussen apps is heel gemakkelijk met het nieuwe 4800 MHz DDR5-geheugen, dat 1.5x meer bandbreedte heeft dan de vorige generatie 3200 DDR4-geheugen. En dankzij de 15% grotere luchtuitlaatopeningen ten opzichte van de vorige generatie kan de laptop meer lucht laten circuleren, waardoor hij snel blijft werken.

De Inspiron 16 Plus heeft een groter actief gebied met een beeldverhouding van 16:10 en een beeldscherm met een resolutie tot 3k, waardoor gebruikers meer content kunnen zien tijdens het werken en gamen. Videochats worden nog beter met de nieuwste technologieën van Inspiron. De ingebouwde FHD-webcam met tijdelijke ruisonderdrukking en een groot dynamisch bereik werken samen voor haarscherpe details. Dubbele microfoons vangen stemmen afzonderlijk op terwijl echo- en ruisonderdrukking op basis van AI achtergrondgeluiden onderdrukken. Een mechanische camerasluiter biedt de nodige privacy en gemoedsrust.

Inspiron 16 Plus verbetert de front-of-screen-ervaring dankzij Dolby Vision en Dolby Atmos. Met Dolby Vision geniet u optimaal van het superieure dynamische bereik van HDR-content met diepe zwarttinten en een excellente helderheid. Met entertainment dat met Dolby Atmos is opgenomen, ervaart u geluid precies zoals de artiest het wilde. Quad-luidsprekers, waarvan er twee naar boven en twee naar beneden gericht zijn, zorgen voor een duidelijk, helder en niet-gedempt geluid.

De Inspiron 14 Plus is een nieuw lid van de Inspiron-familie, ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van wie een Inspiron Plus wil, maar de voorkeur geeft aan een wat kleiner formaat. De Inspiron 14 Plus komt in een lichte (Platinum Silver – enkel verkrijgbaar in China) en een donkere (Dark Green) kleur en levert indrukwekkende prestaties in een mobiel design. Ideaal voor connectiviteit onderweg. Bepaalde configuraties van zowel de Inspiron 14 Plus als de Inspiron 16 Plus zijn Intel Evo-gecertificeerd.

Inspiron 13, 14 & 16 en Inspiron 2-in-1
Inspiron-laptops en 2-in-1-toestellen leveren snelle prestaties voor dagelijkse behoeften, zoals e-mailen, content posten op sociale media of muziek en films streamen. De ervaring is personaliseerbaar, zodat u gemakkelijk de functies kunt kiezen die voor u het belangrijkst zijn, met optionele kleuren, vingerafdruklezers, verlichte toetsenborden enz.

De nieuwe Inspiron-familie draait op Windows 11 en bevat heel wat opties om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers met Intel Core-processors van de 12e generatie of AMD Ryzen 5000 Series-processors met AMD Radeon Graphics. De Inspiron-familie biedt ook een aantal kleuropties – Platinum Silver, Pebble Green of Light Pink.

Het nieuwe portfolio biedt een immersieve front-of-screen-ervaring, met producten met een 16:10-beeldverhouding en smalle randen langs de 4 zijden voor meer kijkruimte. De schermen beginnen bij de FHD+-resolutie, beschikken over DC-dimming en bieden oplossingen met weinig blauw licht, zoals de optionele ComfortView Plus-hardware. Die garandeert comfort, zelfs wanneer u langere tijd naar het scherm kijkt.

De nieuwe functies zorgen voor nog meer connectiviteit, waardoor familie en vrienden altijd dichtbij zijn. De producten zijn uitgerust met een ingebouwde FHD-webcam en dubbele microfoons met ruisonderdrukkingstechnologie.

Voor extra flexibiliteit beschikt de nieuwe Inspiron 14 2-in-1 over een 14% grotere touchpad waardoor er meer navigatieruimte is. Een optionele actieve pen biedt een natuurlijke en precieze schrijfervaring, zonder pairing.

Beschikbaarheid
Alle nieuw aangekondigde laptops en 2-in-1 van Dell zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.Bronnen: Dell

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.