Dell lanceert XPS Desktop en vernieuwde XPS-laptops


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dell

Dell breidt het XPS-assortiment uit met een nieuwe XPS Desktop, uitgerust met maximaal 13e generatie Intel Core i9k processoren, tot NVIDIA GeForce RTX 4090 of AMD Radeon RX 6900 XT-graphics en DDR5-geheugen, met een tot 60% hogere kloksnelheid dan DDR4. Daarnaast zijn er updates doorgevoerd aan het exterieurontwerp, waaronder een aluminium rand en een verfijnd chassis aan de voorkant om de luchtstroom te optimaliseren, evenals nieuwe kleuren, Graphite en Platinum. De desktop is verkrijgbaar met vloeistofkoeling en nieuwe zijventilatie op de XPS DT voor extra koeling.

De XPS Desktop heeft zijn eerste lancering met 13e generatie Intel Core-processoren en NVIDIA 4080/4090. De overige configuraties zijn medio 2023 beschikbaar. Prijzen beginnen bij 1400 euro.

Verder komen er vanaf 7 maart twee vernieuwde laptops uit, de XPS 15 en XPS 17. Nu uitgerust met de nieuwste 13e generatie Intel Core-processors en NVIDIA 40 Series GPU’s, combineren deze laptops geavanceerde technologie en hoge resolutie schermopties om de beste ervaring te bieden voor content creators onderweg.

De XPS 15 wordt eerst geïntroduceerd met i9 processor, 32 GB DDR5-geheugen, 1 TB SSD, een OLED-scherm en NVIDIA GeForce RTX4070 grafische kaart voor laptops. Overige configuraties volgen in de loop van het voorjaar.

De XPS 17 wordt eerst geïntroduceerd met i9 processor, 32 GB DDR5-geheugen, 1 TB SSD, een 4K+ beeldscherm en een NVIDIA GeForce RTX4070 grafische kaart voor laptops. Overige configuraties volgen in de loop van het voorjaar.

De prijzen voor de XPS 15 en XPS 17 worden later dit jaar bekendgemaakt.Bronnen: Dell

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.