Details Intel Arc Alchemist GPU’s voor laptops verschenen


Specificaties van Intels nieuwe DG2-grafische kaarten voor laptops zijn recent verschenen in een gelekte slide van het merk. Intel werkt nu al een tijdje aan een eigen lijn discrete grafische kaarten, en lijkt ook een vijftal modellen voor mobiele apparaten uit te brengen.

Uit de verschenen slide blijkt dat er vijf modellen zijn. De krachtigste, met 512 Execution Units, heeft maar liefst 16GB grafisch geheugen op een 256-bit bus, goed voor een bandbreedte van 512GB/s. De andere modellen hebben 384, 256, 128 en 96 Execution Units, met geheugencapaciteiten van respectievelijk 12GB, 8GB en 4GB voor zowel de 128 als de 96.

Wanneer Intel precies deze grafische kaarten beschikbaar stellen is nog niet bekend. Intel lijkt er aan te werken om ze dit kwartaal nog uit te brengen, al is daar verder nog niks over bekend. We houden het in de gaten.Bronnen: 9550pro

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.