Details Intel Iris Xe MAX GPU gelekt


In een gelekte benchmark is de naam van een Intel Iris Xe MAX verschenen, een videochip hoogstwaarschijnlijk gericht op laptops.

In de benchmark is onder andere te zien dat de GPU 96 ‘Execution Units’ heeft en 768 streaming processors. Verder zien we een kloksnelheid van 1.55GHz, 1MB L2-cache en 3GB VRAM. Waarschijnlijk zal deze nieuwe videochip voornamelijk in nieuwe Tiger Lake-systemen gebruikt gaan worden, al is deze in de test in een oudere Coffee-lake systeem getest.

Op de Chinese website Weibo werd gesuggereerd dat de Iris Xe MAX een TDP krijgt van 25W en 4GB LPDDR4X-geheugen, al is dit nog niet bevestigd.


Waarschijnlijk worden de nieuwe Irix Xe Max-graphics op hetzelfde moment uitgebracht als de Tiger Lake-processors, dit is echter nog niet bevestigd dus we hopen er binnenkort achter komen.Bronnen: Tomshardware.com, SiSoftware

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.