Details Intel Xe GPU gelekt


Een discrete grafische kaart uit de Intel Xe-serie heeft zich getoont in de Geekbench Database. De GPU betreft een instap-model en beschikt over 1024 Cores, een kloksnelheid van 1.4 GHz en 3GB aan geheugen.

Een Intel Xe grafische kaart is gespot in de Geekbench Database. Het lijkt te gaan om een instap-versie in de Xe-serie. De videokaart werd getest op een Intel Coffee Lake platform.


Details van de Geekbench benchmark laten zien dat deze specifieke Intel Xe GPU beschikt over 128 Compute Units, ook wel “Execution Units” genoemd door Intel. Dit resulteert in 1024 cores voor deze specifieke grafische kaart. Dit is niet extreem hoog, aangezien de Intel Iris Xe Max voor laptops reeds beschikt over 768 cores uit 96 Compute Units. Echter is de gelekte kaart niet gebaseerd op een Xe-LP GPU, aangezien die maximaal kan beschikken over 96 Compute Units. Hoogstwaarschijnlijk gaat het over een vroege versie van de Xe-HP of Xe-HPG GPU. De laatstgenoemde is meer waarschijnlijk aangezien de Xe-HP zich reeds heeft laten zien en beschikt over 4096 cores uit 512 Compute units in de kleinste configuratie.

Andere specificaties laten tevens zien dat de GPU beschikt over een kloksnelheid van 1.4 GHz en 3GB aan geheugen, hoogstwaarschijnlijk GDDR6. De Intel Xe GPU scoorde 9311 punten in de OpenCL benchmark, wat een lager resultaat is dan de circa 15000 punten die de Intel Iris Xe Max wist te behalen ondanks de lagere hoeveelheid cores. Het is mogelijk dat de gelekte chip zich nog in een ontwikkelingsfase bevindt, de drivers nog niet gereed zijn of dat de GPU op een lagere kloksnelheid draaide.

Er wordt verwacht dat Intel hun Xe-HPG productlijn komend jaar presenteert, waardoor het hoogstwaarschijnlijk is dat Intel iets meer zal vrijgeven op CES 2021.Bronnen: Geekbench (via TUM_APISAK, Twitter)

Over Matthijs
Matthijs is een nieuwe kracht binnen het Techtesters team. Hij heeft een voorliefde voor computers en gadgets, en hij studeert Informatica aan de Universiteit van Hasselt.