devolo brengt het Magic-systeem uit om eenvoudig thuisnetwerken uit te breiden


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van devolo

Een verhuizing, een renovatie of gewoon de wens om over meer wifi-power te beschikken in huis: er zijn talloze redenen om je thuisnetwerk uit te willen breiden. Met devolo Magic is dit eenvoudig voor je gemaakt. De compacte adapters kunnen flexibel in je bestaande netwerk worden geïntegreerd en in een handomdraai in gebruik worden genomen. Dat is de definitie van devolo’s plug & play.

Uitbreiden naar wens
In de meeste gevallen is het lastig om een standaard thuisnetwerk uit te breiden dat is aangelegd met LAN-kabels. Als de netwerkkabels eenmaal geplaatst zijn, kunnen extra kamers alleen nog door middel van het doortrekken van LAN-kabels worden aangesloten. Met devolo Magic kan je je thuisnetwerk daarentegen wél gemakkelijk uitbreiden – zonder nieuwe kabels. Het maakt niet uit of je nu een tijdelijke thuiswerkplek wilt aanleggen of een gamekamer wilt inrichten: je kan alle soorten ruimtes in een handomdraai van internet voorzien door wifi-adapters die je al hebt te verplaatsen, of nieuwe uitbreidingsadapters aan te schaffen.

Het grote voordeel hierbij is dat er geen technische kennis vereist is om de adapters te installeren en je netwerk uit te breiden: het enige dat je nodig hebt, is een stopcontact in de ruimte waar je de adapter wilt plaatsen. Hierdoor kan het netwerk flexibel meegroeien met je persoonlijke behoeften, ook omdat alle adapters in het devolo Magic-portfolio onderling compatibel zijn. LAN- en wifi-adapters kunnen met elkaar worden gecombineerd, zoals de snelheidsklassen Magic 1 en Magic 2 dat kunnen. Een netwerk kan uit maximaal acht adapters bestaan en kan zelfs extra grote woonruimtes van internet voorzien.

Hoe ‘plug & play’ werkt
De uitbreiding van het netwerk is in de praktijk heel eenvoudig. Je hoeft namelijk slechts twee stappen te volgen. Eerst steek je de nieuwe adapter in een beschikbaar stopcontact. Vervolgens sluit je hem aan op het bestaande devolo Magic-netwerk door op twee knoppen te drukken: eerst de aansluitknop op een bestaande adapter, dan de aansluitknop op de nieuwe adapter. Dat is alles. De adapter wordt automatisch op het netwerk aangesloten en is binnen korte tijd beschikbaar voor gebruik.

devolo Home Networking-app
Bij het toevoegen van een nieuwe adapter worden alle instellingen voor het bestaande devolo Magic-netwerk overgenomen. Is de adapter geschikt voor wifi, dan kunnen bijvoorbeeld apparaten met dezelfde toegangsgegevens in het draadloze netwerk worden geïntegreerd. Extra instellingen zijn zoals gebruikelijk beschikbaar via de devolo Home Networking-app, die gratis beschikbaar is voor mobiele apparaten van Android en iOS. Voorbeelden hiervan zijn het instellen van timers en het opzetten van wifi voor gasten. De eveneens gratis te downloaden en te gebruiken devolo Cockpit-software kan worden gebruikt voor het beheer via desktopapparaten met Windows, macOS of Linux.

Prijs en verkrijgbaarheid
De afzonderlijke uitbreidingsadapters zijn allen verkrijgbaar voor de volledige devolo Magic-productserie. De Magic 1 LAN-uitbreidingsadapter zet stopcontacten om in een Gigabit LAN-poort tegen een prijs van 54,90 euro. Met de Magic 2 drievoudige LAN-uitbreidingsadapter krijg je drie gigabit-poorten voor 84,90 euro. Daarnaast biedt de Magic 2 WiFi-uitbreidingsadapter twee Gigabit LAN-poorten en ultramoderne WiFi 6 mesh in één tegen een prijs van 179,90 euro. devolo geeft 3 jaar fabrieksgarantie op alle producten.Bronnen: devolo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.