devolo brengt nieuwe WiFi 6 Mesh-kits uit


Recent heeft devolo een nieuwe mesh-kit uitgebracht, welke geschikt is voor de nieuwe WiFi 6-standaard. Deze set, de devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Kit, genereert over de 2,4GHz en 5GHz frequenties een verbonden netwerk. Het merk claimt daarbij dat 4K- en 8K-streaming stabiel ondersteunt worden.

Aan de hand van de beschikbare app kunnen gebruikers de set installeren, om zo het opzetten van een thuisnetwerk iets eenvoudiger te maken. Nieuw met WiFi 6 is OFDMA, een technologie die efficiënter gebruik zou maken van de beschikbare frequenties. TWT (Target Wake Time) zou vervolgens ervoor moeten zorgen dat apparaten zuiniger moeten zijn wanneer deze geen verbinding nodig hebben.

Prijzen en beschikbaarheid
devolo stelt de Magic 2 WiFi 6 Mesh in twee verschillende sets verkrijgbaar. De set voor een standaard woning bestaat uit twee punten, en kost €350. De kit voor een grotere woning komt met drie stuks, en kost €500. Vanaf vandaag zijn de Magic 2 sets verkrijgbaar.Bronnen: devolo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.