devolo introduceert Magic 2 LAN DINrail Starter Kit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van devolo

devolo heeft de Magic 2 LAN DINrail Starter Kit gelanceerd. Deze kit biedt gebruikers de mogelijkheid om overal in huis snel internet te ervaren met gigabit-snelheid. Met de Magic 2 LAN DINrail-module kunnen de bestaande stroomleidingen in huis worden omgezet in krachtige netwerkkabels, wat resulteert in een overkoepelend thuisnetwerk van hoge kwaliteit. In combinatie met de Magic 2 WiFi 6-adapter profiteren gebruikers van een uitstekende connectiviteit in elke kamer en op elke verdieping.

Om te kunnen genieten van snel internet in alle hoeken van het huis, is een sterk thuisnetwerk van cruciaal belang. De Magic 2 LAN DINrail Starter Kit biedt hiervoor een slimme oplossing. De DINrail-module wordt geïnstalleerd in de meterkast, waar de primaire internetaansluiting zich meestal bevindt. Door verbinding te maken met de router en alle drie de fasen van het elektriciteitsnetwerk, transformeert de module de bestaande stroomleidingen in krachtige netwerkkabels. Dit betekent dat internetverbindingen nu mogelijk zijn via elk stopcontact in huis, waardoor de WiFi-prestaties aanzienlijk verbeteren.

De Magic 2 WiFi 6-adapter speelt een cruciale rol in dit geavanceerde systeem. Deze adapter wordt eenvoudigweg in elke kamer geplaatst waar behoefte is aan snel internet via WiFi. Met twee gigabit LAN-poorten en WiFi 6 zorgt de Magic 2 WiFi 6-adapter voor een naadloze en snelle verbinding met het netwerk. Of het nu gaat om het streamen van content, online gamen of het uitvoeren van zware taken, gebruikers kunnen nu optimaal profiteren van alle voordelen van hun breedbandverbinding in elke kamer van het huis.

Een van de opmerkelijke kenmerken van het Magic-netwerk van devolo is het indrukwekkende bereik. Met technologieën die zijn geïntegreerd in de Magic 2-adapterreeks, kunnen de devolo-adapters een bereik van maximaal 500 meter bieden. Dit betekent dat zelfs kamers op verschillende verdiepingen kunnen profiteren van een stabiele en snelle internetverbinding.

De installatie van de Magic 2 LAN DINrail-module dient te worden uitgevoerd door een erkende elektricien, aangezien deze wordt geplaatst op het verdelingspaneel in de meterkast. Echter, de andere standaard Powerline-adapters van devolo kunnen gemakkelijk door gebruikers zelf worden geïnstalleerd. De Magic 2 LAN DINrail Starter Kit, bestaande uit de Magic 2 LAN DINrail-module en een Magic 2 WiFi 6-adapter, is verkrijgbaar voor een adviesprijs van €369,90.Bronnen: devolo

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.