Dough kondigt een nieuwe 4K 240Hz gaming monitor aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dough

Dough GmbH heeft vandaag aangekondigd dat ze een nieuwe monitor toevoegen aan hun Spectrum Black-lijn van OLED gaming monitoren. Deze nieuwe monitor biedt 4K-resolutie met een verversingssnelheid van 240 Hz.

De monitor zal beschikbaar zijn met Corning’s Gorilla Glass, vergelijkbaar met hun QHD Spectrum Black variant. Deze ontwikkeling is in stilte aan de gang geweest, naast de QHD-variant, vanwege verlopen NDA’s.

Dough zal componenten hergebruiken, zoals het moederbord, dat ze hebben gedeeld op hun ontwikkelings-subreddit r/doughcommunity. De verwachte releasedatum is april 2024 en gebruikers kunnen de voortgang volgen via een live projecttijdlijn.

De nieuwe Spectrum Black 4K monitor wordt een 32-inch OLED-scherm met een indrukwekkende verversingssnelheid van 240 Hz en een responstijd van 0,03 ms. Dough zal zowel een matte als een glazen versie aanbieden, waarbij het Gorilla Glass met DXC wordt gebruikt voor uitstekende optische prestaties en duurzaamheid. In vergelijking met eerdere glanzende coatings op Spectrum-monitoren, zal het gebruik van Gorilla Glass het omgevingscontrast met 40% verhogen en reflecties met 70% verminderen.

De Spectrum Black 32″ monitor zal een scala aan poorten bieden, waaronder DisplayPort, HDMI en USB C 100 W voor upstream verbinding, en USB C, USB A en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting voor de USB-hub.

De monitor zal beschikbaar zijn voor pre-order met een startprijs van $699 voor het matte model en $799 voor het glazen model. Deze prijzen zullen geleidelijk toenemen tot respectievelijk $1099 en $1299. Klanten kunnen zich abonneren op de mailinglijst van Dough om een exclusieve uitnodiging te ontvangen zodra bestellingen worden geopend.

Bij de lancering zal de monitor verkrijgbaar zijn bij verschillende retailers, waaronder Amazon (VK, Fr, It, De), Digitech Zwitserland en B&H.Bronnen: Dough

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over Puck