Review: Ducky Shine 5 MX Blue
Productpagina @ Ducky


Ducky is een merknaam die niet bij iedereen direct een kwartje zal laten rollen, en als de naam je niets zegt is vermoedelijk het laatste wat in je op zou komen ‘een fabrikant van hele mooie toetsenborden’. Toch is dat laatste een correcte, en ietwat korte, samenvatting. Liefhebbers hoef ik uiteraard weinig te vertellen over deze Taiwanese fabrikant die inmiddels al vele jaren actief is en in Azië een gevestigde naam is. Toegegeven, de zichtbaarheid op de Nederlandse markt is niet te vergelijken met de ‘gaming’ merken, maar ik hoor Ducky liefhebbers in de verte al ‘ja, maar!’ roepen als ik die opmerking maak. Niet onterecht overigens, want als je ooit een Ducky bordje in je handen gehad hebt weet je dat zij wel iets degelijks kunnen maken.

Gelukkig heeft een recent Eendje zijn weg weten te vinden naar ons huis, en kunnen we vandaag gaan kijken naar de Ducky Shine 5. Een toetsenbord die ‘echt Ducky’ wil combineren met een onvermijdelijke eis vanuit de gebruikers anno 2016: RGB verlichting. Opvallend aan Ducky is dat zij vaak meer exclusieve Cherry MX switches weten te leveren, terwijl de gaming merken zich vooral op de grote vraag richten. Sterker nog je hebt op dit moment sneller een Shine 5 MX Nature White of MX Black in huis dan een MX Red of Brown. Nog aparter wellicht: De MX Blue variant die ik hier in handen heb lijkt helemaal niet meer leverbaar, mogelijk als gevolg van (als ik de roddels mag geloven) een productiestop van MX Blue RGB switches bij Cherry.

De Ducky Shine 5 kost je normaliter 159 tot 169 euro, met Alternate als de officiële distributeur en enige shop met voorraad. Beschikbaarheid is dus een kleine kanttekening, en onderstaande prijsoverzicht linkt gemakshalve naar de MX Nature White variant gezien MX Blue dus zeer waarschijnlijk nooit meer te koop zal zijn.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)[hwiprice hwiid=”347937″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.