Dynabook breidt X Series-laptops uit met Portégé X40-K


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dynabook

Dynabook Europe kondigt vandaag de Portégé X40-K aan, een nieuw 14” device in Dynabook’s premium zakelijke aanbod dat is ontworpen om te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van flexibele werknemers. De X40-K is elegant maar toch praktisch, en heeft een aantal verbeterde mobiliteitstoepassingen die de toewijding van Dynabook onderstrepen om hardware te ontwikkelen die tegemoet komt aan de veranderende behoeften van eindgebruikers.


Ultrasnelle connectiviteit voor werknemers onderweg
De Portégé X40-K wordt ondersteund door de 12e generatie Intel® Core™ processoren en draait op Windows 11 Pro, en biedt diverse connectiviteitsmogelijkheden die een ideale combinatie vormen voor de hybride werknemer. Met niet één maar twee Thunderbolt 4-poorten, een HDMI 2.0-poort, additionele USB-A 2.3-poorten, LAN en een Micro SD-slot zijn gebruikers ervan verzekerd dat ze verbonden blijven met alles dat ze nodig hebben: extern beeldscherm, opladen en data-overdracht – allemaal tegelijkertijd. Een losse AC-stekker biedt nog een extra mogelijkheid voor opladen, waardoor beide Thunderbolt 4-poorten vrij zijn voor andere toepassingen.

Het model is sneller dan ooit en bevat ook de nieuwste Intel® AX211 2×2 Wi-Fi 6E-technologie, samen met Bluetooth 5.2 voor betere, ononderbroken connectiviteit onderweg. De X40-K biedt tot 32GB DDR 3200 MHz geheugen, configureerbaar in twee SO-DIMM-slots voor uitstekende Intel® Iris® Xe graphics-prestaties. Dit wordt verder versterkt met SSD-opties tot 1TB, waarbij de nieuwste Gen 4-standaard wordt gebruikt voor hogere overdrachtssnelheden.

AI-ondersteund geluid en beeld binnen handbereik
De Portégé X40-K’s eenvoudig toegankelijke en gloednieuwe AI-audio en HD met gezichtsherkenningscamera biedt werknemers de ideale tools om op afstand samen te werken. De Realtek AI-audio-oplossing zorgt voor ruisonderdrukking van specifieke achtergrondgeluiden, terwijl de gebruiker zelf goed te horen is. In aanvulling hierop levert de AI-camera lichtcorrectie en gezichtspositionering voor een perfecte video-ervaring. Werknemers kunnen hun omgeving privé houden met een aantal platform-onafhankelijke, slimme mogelijkheden om hun achtergrond te verbergen. Omdat dit op cameraniveau is, is privacy gewaarborgd – zelfs wanneer een niet-standaard video conferencing-oplossing wordt gebruikt.

Vakkundig gebouwd met een eersteklas afwerking
De Portégé X40-K is zorgvuldig ontwikkeld met een uitstekende design, zonder in te leveren op prestaties. Het aluminium chassis zorgt voor een perfecte balans tussen kwaliteit en prijs, terwijl de vernieuwde Dark Tech Blue-finish een mooiere look en feel geeft. Het zilveren Dynabook-logo in reliëf geeft het een luxe uitstraling en zorgt voor een hoogwaardige afwerking, naast diamantvormig geslepen randen op zowel de bovenkant als het touchpad.

Het verfijnde uiterlijk van de X40-K wordt gecombineerd met een praktische en duurzame bouw. De smalle beeldschermranden aan drie zijden zorgen voor een maximale schermcapaciteit, zonder dat er een compromis nodig is op grootte of draagbaarheid. Zeer dun en eenvoudig te dragen met een dikte van slechts 17,9mm en een gewicht van 1,46kg, is dit device ontworpen voor werken onderweg. Dankzij het verlaagde, frameloze toetsenbord wordt het niet-reflecterende scherm beschermd tegen eventuele vuil op het toetsenbord wanneer de laptop is dichtgeklapt. Een geavanceerd koelingssysteem heeft twee uitzonderlijk stille ventilatoren en een rubberen voet aan de onderkant om warme en koud lucht te kunnen scheiden.

Een innovatief annodiseringsproces biedt een frisse metallic afwerking die beschermt tegen krassen, terwijl het morsbestendige keyboard verdere bescherming biedt voor een device dat is ontworpen voor de uitdagingen van hybride werken. Samenwerken wordt verder mogelijk gemaakt door de openingsgraad van 180 graden van de X40-K, zodat gebruikers informatie eenvoudig en efficiënt kunnen delen met collega’s.

Het device is een bewijs van de langdurige toewijding van Dynabook aan kwaliteit en betrouwbaarheid, waarbij de rigoureuze MIL STD 810H-testen de robuustheid aantonen. Bovendien komt de Portégé X40-K met Dynabook’s unieke Reliability Guarantee – in het geval dat het device binnen de garantieperiode van één jaar stuk gaat, krijgt de klant een gratis reparatie en het aankoopbedrag retour.

Compromisloze veiligheid
Met security als prioriteit bij het ontwikkelen, voldoet de Portégé X40-K moeiteloos aan Microsoft’s Secured-core device-voorwaarden. Dynabook’s in eigen huis ontwikkelde BIOS, gecombineerd met gezichts- en vingerafdrukauthenticatie en Trusted Platform module (TPM) 2.0 levert sterke bescherming op tegen de groeiende dreiging van aanvallers. Aangevuld met een webcam shutter, security lock slot en optionele smartcardlezer, biedt de Portégé X40-K gebruikers zowel privacy als bescherming.

De Portégé X40-K is beschikbaar vanaf mei 2022.


Bronnen: Dynabook

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments