“Dynabook introduceert Tecra A40-K en A50-K laptops voor AI-toepassingen”


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Dynabook

Dynabook kondigt twee nieuwe devices in de Tecra-lijn aan: de 14” Tecra A40-K en de 15” Tecra A50-K. De nieuwe notebooks zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen van de mobiele werknemer en verlichten tegelijkertijd de druk op IT-beheerders. Deze lichtgewichte en stijlvolle devices zijn de nieuwste toevoeging aan het Tecra-aanbod van Dynabook en zijn betrouwbaar, veilig en eenvoudig te beheren.

Veilig en beheerbaar
Ieder device is zorgvuldig ontwikkeld om het hoofd te kunnen bieden aan de uitdagingen op het gebied van security en beheer, veroorzaakt door de versnelde overgang naar flexibelere werkvormen. Een hoge mate van veiligheid is gegarandeerd doordat beide devices voldoen aan de voorwaarden voor Microsoft’s Secured-core PC. Met dank aan het door Dynabook ontwikkelde BIOS met uitgebeide security-mogelijkheden, Trusted Platform Module (TPM) 2.0, hoogwaardige versleuteling en optionele Windows Hello-authenticatie via vingerafdruk of gezichtsherkenning, bieden gebruikers een hoog niveau van bescherming tegen dataverlies en identiteitsdiefstal. Beide devices hebben een privacy shutter voor de camera, en een optionele smart card reader biedt een extra verdedigingslinie.

Zelfs met een verspreid werknemersbestand houden IT-afdelingen controle over de Tecra devices van werknemers dankzij intelligente beheermogelijkheden. Intel® Active Management Technology (AMT) maakt eenvoudig beheer van devices mogelijk – ook op afstand. Het BIOS van Dynabook kan op afstand geüpgrade en beheerd worden zodat maximale veiligheid gewaarborgd is.

Perfecte prestaties
De Tecra A40-K en A50-K zitten vol technologie die prestaties verbetert zodat gebruikers hun werk – snel – kunnen doen. De twee modellen zijn uitgerust met Windows 11 Pro en worden ondersteund door de nieuwste 12e generatie Intel® Core™ processoren tot i7 met een vermogen van 28 watt. Dit in combinatie met een selectie van beschikbare memory- en opslagmogelijkheden, waaronder tot 32GB aan RAM-geheugen op 2x SO-DIMM DDR4 3200 en tot 1TB aan SSD Gen4-opslag met hogere snelheden. De door Intel® Iris® Xe ondersteunde graphics-technologie biedt betere prestaties, aangevuld met Dynabook’s dual fan koelingstechnologie die het geluid van de ventilator verlaagt. Beide devices hebben een indrukwekkende batterijduur – tot 10,4 uur(1) en een snellaadfunctie die 40% batterij biedt binnen dertig minuten zodat gebruikers nooit zonder energie zitten.

Comfortabel en stijlvol
Zowel de Tecra A40-K en A50-K combineren draagbaarheid en prestaties met een opvallend, premium ontwerp. Op de bovenkant van de laptop zit een stijlvol golfdetail. Daarnaast brengt de Mystic Blue antibacteriële coating niet alleen een stijlvol accent aan, maar zorgt deze er ook voor dat 99% van de bacteriën(2) zich niet hecht aan het oppervlak.

Met mobiliteit als uitgangspunt, weegt de A40-K slechts 1,45 kilo, met een groot, niet-reflecterend 14” HD- of FHD-beeldschem en een dikte van 18,9 millimeter. Het 15” zusterdevice biedt een iets groter scherm en een dikte van 19,9 millimeter – ideaal voor de hedendaagse, hybride gebruiker.

Het duo bevat dunne schermranden en soepele scharnieren voor een snelle start van een ergonomisch verantwoorde werkdag. Het scherm van ieder device kan opengeklapt worden tot 180 graden om documenten eenvoudiger te delen. Ook hebben beide devices een touchscreen voor meer gebruiksvriendelijkheid. Tegelijkertijd biedt een groot en verlaagd backlit toetsenbord met Clickpad en optioneel SecurePad de mogelijkheid om de hele dag comfortabel te typen. De A50-K is eveneens uitgerust met een numeric keypad.

Contact en snelheid houden
Het nieuwe Tecra-duo bevat AI-tools die productiviteit en samenwerking bevorderen, ongeacht waar werknemers zich bevinden. Dual mics met Cortana-ondersteuning hebben een AI-ruisonderdrukkingsfunctie, gecombineerd met een HD FA (face authentication)-camera met een AI-gebaseerde functionaliteit. Samen met kwalitatieve stereospeakers met DTS audioverwerking, bieden de devices onbeperkte mogelijkheden voor video- en audiobellen.

Stevig en getest
Alle elementen van de A40-K en A50-K zijn ontworpen en gebouwd in het eigen research en developmentcenter van Dynabook voor duurzaam gebruik. Het lichtgewicht chassis is uitvoerig getest op basis van de MIL-STD-810H-standaarden om vallen, extreme temperaturen, vochtigheid, trillingen en schokken te doorstaan. Een randloos, morsbestendig toetsenbord biedt nog meer bescherming tegen schade. Om deze hoogstaande, robuuste kwaliteit te waarborgen, vallen de Tecra A40-K en A50-K onder Dynabook’s unieke Reliability Guarantee – in het geval van schade binnen de garantieperiode van een jaar krijgen klanten een gratis reparatie en teruggave van het aankoopbedrag.

Volledige connectiviteit
Of het nou op kantoor, op de thuiswerkplek of aan de keukentafel is; beide devices bieden alle connectiviteitsopties die werknemers nodig hebben. Twee Thunderbolt 4 USB-C-poorten maken snel opladen mogelijk, naast gegevensoverdracht en het aansluiten van maximaal vier monitoren. Gebruikers kunnen bovendien eenvoudig en snel accessoires aansluiten via volwaardige poorten, waaronder HDMI 2.0, LAN en additionele USB-A 3.2-poorten en een Micro SD-slot. Voor een snelle en betrouwbare verbinding, bevatten de devices Intel® AX211 2×2 Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.2 voor de beste ervaring onderweg.

Prijzen en beschikbaarheid
De Tecra A40-K en A50-K zijn vanaf eind april 2022 verkrijgbaar.Bronnen: Dynabook

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.