Review: Edifier H850
Productpagina @ Edifier


Van Edifier bekeek ik eerder al een aantal speakersets en een budget gaming headset. Hoewel speakersets een nieuwe categorie waren om over te schrijven heb ik wat gaming headsets inmiddels wel een aardig lijstje opgebouwd. Over de vraag of ik het wellicht eens leuk zou vinden om een keer een HiFi headsetje te reviewen hoefde ik dan ook niet lang na te denken, want met een aantal modellen ter referentie moet een dergelijk product toch wel te beoordelen zijn (alhoewel, niet alsof een geheel nieuwe categorie reviewen geen leuke activiteit is). Anderzijds zet je met HiFi headsets de deur open naar tal van modellen op de markt die je als gamer niet direct zal bekijken vanwege een gebrek aan (ingebouwde) microfoons, en het verbaasde mij dan ook om te zien hoe veel hoofdtelefoons voor muziek op de markt aanwezig zijn. Dus zoals vaker moet ik mijzelf een beetje indekken door te zeggen dat ik geen waslijst aan directe concurrenten in huis heb, maar de Edifier H850 van vandaag voornamelijk ga vergelijken met de door mij gereviewde game headsets en mijn meer audio gerichte headsets: De Sony MDR-1R, de Sennheiser PC360 en de Kingston HyperX Cloud, waarbij die laatste twee weliswaar gaming headsets zijn, maar de driver hun oorsprong toch in de muziek vinden.

De Edifier H850 lijkt in elk geval zacht voor de portemonnee met een prijskaartje van ca 41 euro in de BTW en inclusief bezorgen. Bij game headsets in die prijsklasse blijft het toch altijd geven en nemen, dus de vraag is in hoeverre dat van toepassing is bij een puur muziek product.

250250

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.