Review: Edifier S760D
Productpagina @ Edifier


Toen ik nog een klein ikje was, vele… vele jaren geleden (denk aan het pc privé tijdperk), had ik een kant en klare computer van Dell. Dell was erg goed in het meeleveren van extra’s in die dagen, en bij een dikke computer kon je toen een even zo dikke 5.1 set kopen van Altec Lansing (o.a. de ADA995, met een sub zo hoog als menig desktop pc). Als jonge gamer was je met zo’n flinke 5.1 set natuurlijk helemaal het mannetje, en gezien ik het gamen in al die jaren nooit ben verleerd hebben stevige 5.1 sets mij al die jaren ook achtervolgd. Eerst kwam daar een Logitech Z-680 voor in de plaats, en later kwam daar nog een Z-5500 bij. De Z-5500 in die tijd kon je gerust ‘je van het’ noemen in het 300 euro segment.

Het voordeel van een goede speakerset is dat ze in de regel ook vele jaren mee gaan, zowel technisch als wat betreft de economische waarde, zeker vergeleken met de rest van ‘pc hardware, en de Z-5500 hield dus vele jaren stand. Toch begon het de laatste jaren een beetje te kriebelen naar een waardige upgrade voor die set; ik wilde toch eindelijk eens wat meer detail in de muziek, nog wat meer diepte in de films, en nog wat ‘dikkere’ game sounds. Ik wilde wel het gemak van een complete en kant en klare set, maar dan wel een klasse beter en voorzien van meer aansluiten; anno 2016 hadden wij aan één optische ingang niet langer genoeg, en de optie om nog meer aan te sluiten was wel zo fijn. Toen kwam ik de zeer positieve review van de Edifier S760D tegen bij Hardware.info, en gezien ik Dhr. van Dantzig en zijn ervaringen zeer hoog heb staan was het de set van Edifier die gedurende enkele maanden bovenaan mijn verlanglijstje stond. Uiteindelijk was het dan zover: De Edifier S760D was binnen!

De Edifier S760D is beschikbaar bij tal van (web)shops voor een prijs van ca 599 euro.


Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.