Eerste 12e generatie Intel processors en Z690-moederborden worden op 19 november uitgebracht


Volgens WCCFTech is Intel van plan de nieuwe generatie Intel processors op 19 november uit te brengen. Het gaat hierbij om de 12 generatie Alder Lake-S processors voor desktops, welke samen met diverse moederborden gebaseerd op de nieuwe Z690-chipset uitgebracht zullen worden.

Verder is de vermoedelijke line-up van de 12e generatie processors verschenen. Het gaat hier om een viertal non-K modellen, zoals de Core i3-12100, de i5-12400, de i7-12700 en de i9-12900. Maar ook een aantal K- (overklokbaar) F- (zonder interne GPU) en KF- (overklokbaar en zonder interne GPU) modellen:

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Intels Alder Lake zal verder ondersteuning bieden voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules en Thunderbolt 4. Verder beschikt de Alder Lake-serie over de Golden Cove + Gracemont 10nm SuperFin-architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads.Bronnen: momomo_us, WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments