Eerste foto’s heatsink NVIDIA RTX 4090 Ti verschenen


Afbeeldingen van de mogelijke heatsink van de NVIDIA GeForce RTX 4090 Ti zijn pas verschenen. Het gaat om een relatief groot koelblok van de zogenaamde Founders Edition, welke NVIDIA zelf zal gaan verkopen.

De mogelijke specificaties van de toekomstige RTX 4090 Ti zijn eerder al verschenen. NVIDIA lijkt inmiddels al een tijdje te werken aan een viertal RTX 40-serie modellen, en een lancering richting het einde van het jaar lijkt realistisch te zijn. Het topmodel, de vermoedelijke RTX 4090 Ti, zal zelfs gaan beschikken over een vermogen tot 900W, 48GB GDDR6X geheugen en 2×16-pin power-connector. Ter vergelijking, de huidige RTX 3090 Ti gaat tot 450W, heeft 24GB GDDR6X geheugen en een 1×16-pin power-connector.Bronnen: Chiphell, WCCFTech

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.