Eerste grafische kaart met de Intel DG1 Iris Xe MAX verkrijgbaar


Een van Intels eerste discrete grafische kaarten is op de markt verschenen. Het gaat om de DG1 GPU, basis van de Iris Xe en Iris Xe MAX, welke tot dusver voornamelijk in laptops toegepast werden.

De fabrikant in kwestie, GUNNIR, verkoopt de kaarten op het moment alleen op de Chinese markt in drie verschillende modellen:

– GUNNIR Iris Xe MAX V2, met 96 Execution Units, een kloksnelheid van 1.65GHz, 4GB LPDDR4X-geheugen en een adviesprijs van ongeveer $110 USD.

– GUNNIR Iris Xe V2, met 80 Execution Units, een kloksnelheid van 1.5GHz, 4GB LPDDR4X-geheugen en een adviesprijs van ongeveer $100 USD.

– GUNNIR Iris Xe V2 LP, een smallere variant van de Iris Xe V2 welke geschikt is voor en low-profile slot. Deze kost $90 USD.

Het is nog niet bekend wanneer deze grafische kaarten in Europa verkrijgbaar komen, en voor welke prijs dit zal zijn.Bronnen: Gunnir, Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.