Eerste Intel Xe-videokaarten met DG1 verschenen


Recent heeft Intel de eerste twee modellen van de DG1-grafische chip vrijgegeven, namelijk twee custom versies van Asus en Colorful. Waar Asus kiest voor een versie met passieve koeling, beschikt de Colorful over een blauw/zwarte behuizing met twee fans. De gebruikte DG1 wordt ook gebruikt als Iris Xe MAX in laptops, maar zal voor desktops in een iets aangepaste versie beschikbaar komen.

Zo zal de DG1 voor desktops beschikken over 80 Execution Units en 4GB 128bit-geheugen, dit tegenover 96 Execution Units van de laptopvariant. Verder zal het vermogen 30W betreffen, waarmee deze een iets hoger vermogen heeft dan de mobiele versie, welke het met 25W moet doen. Dit laatst zal betekenen dat de desktopversie een hogere kloksnelheid zal ondersteunen.

In de komende periode is Intel niet van plan de Iris Xe-videokaarten op basis van DG1 los te verkopen, deze zullen daarom enkel in pre-build systemen beschikbaar komen van OEM-partners. Omdat deze grafische kaarten een niet heel hoog vermogen hebben zullen deze vooral voor relatief goedkope, al dan niet middenklasse systemen geschikt zijn.Bronnen: HardwareLUXX, Intel

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.