Eerste prijzen Intel Rocket Lake-S CPU’s verschenen


Op de Belgische webshop 2Compute zijn de eerste prijzen verschenen van de nieuwe 11e generatie Intel Core Rocket Lake-S processors. Deze CPU’s vormen de nieuwste generatie van Intel, en zullen gebruik maken van de Cypress Cove architectuur, welke zorgt voor onder andere 20 PCIe-lanes rechtstreeks bereikbaar vanuit de CPU en een iGPU op basis van de Xe-architectuur.

Verder beschikken deze processors over een LGA1200-socket, welke ook compatible zullen zijn met de recent aangekondigde 500-serie moederborden. In een tweet zijn prijzen van diverse webshops vergeleken:

Zo blijkt dat de met de huidige prijzen de nieuwe krachtigste Intel Core i9-11900K exclusief BTW zo’n €50 minder gaat kosten dan de vorige generatie i9-10900K. Waar dit prijsverschil in zit, is niet bekend. Verder zijn alle andere modellen van de Core i7, i5 en i3 vrijwel gelijk geprijsd met hun voorgangers, of zelfs even duur. Enige uitzondering is de Core i3-10105F, welke een stuk goedkoper zal zijn dan de huidige Core i3-10100F.Bronnen: 2Compute via Videocardz.com, harukaze5719

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.