Eerste RX 6500 XT verschijnt voor €300, €100 hoger dan MSRP


De nieuwe AMD Radeon RX 6500 XT-custom modellen hebben een prijs gekregen, en dat is niet zozeer goed nieuws. Waar AMD zelf de verwachte vanafprijs op ongeveer 200 euro heeft gezet, zijn de eerste kaarten niet zo voordelig als voorspelt. Zo zal de ASUS Dual RX 6500 XT zo’n €299 gaan kosten, en de TUF Gaming RX 6500 XT zelfs €334. Nu is het niet meer dan logisch dat er enig verschil zal zitten tussen de MSRP en wat fabrikanten voor hun eigen modellen gaan vragen, maar dat een vrij standaard uitgeruste kaart als de ASUS Dual 50% boven de MSRP zit, is niet wenselijk.

Tot dusver is ASUS de enige fabrikant die prijzen bekend heeft gemaakt voor de eigen RX 6500 XT modellen, meer merken zullen snel volgen. Deze relatief hoge prijs is gezien de huidige tekorten niet geheel onverwacht, maar maakt de aanschaf van deze nieuwe kaart niet heel interessant ten opzichte van bestaande goedkopere modellen.Bronnen: Andreas Schilling

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest

0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments