Eerste Ryzen Threadripper Pro moederbord verschenen


Recent is de eerste afbeelding van een moederbord met ondersteuning voor de nieuwe AMD Ryzen Threadripper Pro-processor online verschenen. Dit moederbord van Gigabyte heeft een nog onbekende prijs en beschikbaarheid.

Eerder dit jaar heeft AMD voor de nieuwe Threadripper Pro 3000WX-serie een exclusieve samenwerking met Lenovo aangekondigd, wat betekende dat enkel Lenovo deze processor zou gebruiken in zijn systemen. Het resultaat hiervan was de Lenovo ThinkStation P620 met een WRX80-moederbord, waarvan het bord ontworpen was door AMD en geschikt was voor deze Threadripper Pro-processors.

Nu leek het oorspronkelijk niet het plan te zijn van AMD, maar nu blijkt dat Gigabyte ook een WRX80-moederbord voorbereidt heeft voor deze professionele serie processors. Dit moederbord ondersteunt tot de krachtigste Threadripper Pro 3995WX, wat een 64 core 280W processor betreft met ondersteuning tot 128 PCIe-lanes.


Meer specificaties en eventuele beschikbaarheid blijft nog onbekend. Ook prijzen zijn nog niet genoemd, deze details zullen waarschijnlijk in het volgende jaar pas bekend gemaakt worden.Bronnen: Develop3D via Videocardz.com

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.