“Eerste Z690 moederbord van MSI was korte tijd te bestellen”


Hoewel Intel de Z690-chipset en de daarbij behorende Alder Lake processors nog aan moet kondigen, heeft retailer Newegg per ongeluk al een moederbord op basis van Z690 in de digitale schappen gezet. Op de website van retailer Newegg stond namelijk de MSI PRO Z690-A voor $279,99 (USD) te koop, een ATX-moederbord met de Z690-chipset. Op het moment van schrijven is de pagina helaas offline gehaald, het is dan ook de vraag of bestelde moederborden ook geleverd zullen worden.

Bekend is dat Intel de nieuwe Alder Lake-S serie in de tweede helft van dit jaar uit zal brengen. Met deze nieuwe serie zal Intel van de huidige LGA1200-socket overstappen naar LGA1700, waarbij de moederbord chipsets van de nieuwe Intel 600-generatie ook niet compatible zullen zijn met oudere 500- en lagere modellen.

Intels Alder Lake zal verder ondersteuning bieden voor de nieuwe DDR5-geheugenmodules en Thunderbolt 4. Verder beschikt de Alder Lake-serie over de Golden Cove + Gracemont 10nm SuperFin-architectuur met ondersteuning tot 16 cores en 24 threads.Bronnen: Eteknix, Newegg

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments