Review: Eizo ColorEdge CS2420
Productpagina @ Eizo


Met deze review van de Eizo CS2420 wagen wij ons voor het eerst in de wereld van de Adobe RGB weergave, ook wel bekend als Adobe “Wide Gamut” RGB. Als je reeds een professional bent die met Adobe RGB werkt zullen delen voelen als handje vasthouden, maar zoals altijd proberen we het toegankelijk te houden voor iedereen. Adobe RGB geeft, kort door de bocht, een breder spectrum aan kleuren weer waardoor je een levendiger beeld kan creëren / behouden / printen. Hierbij zijn alle drie die elementen belangrijk; je gehele workflow moet opgebouwd zijn rond dat bredere kleurenspectrum, en een Adobe RGB scherm als dit heeft dus de taak om materiaal dat in dat kleurspectrum is opgenomen accuraat weer te geven om weer verder mee te werken; duidelijk een ‘pro’ dingetje.

Dat de ColorEdge series zich op de professional richt zie je ook aan de productpagina’s die geheel focust op dat enkele element: perfecte kleurreproductie, vervolgens ondersteund door features zoals ingebouwde calibratie of in het geval van de CG2420 bijvoorbeeld de feature dat het scherm binnen drie minuten klaar staat voor professioneel foto werk (normaliter hanteer je iets van dertig minuten opwarmen). De CS2420, het instap broertje van die CG2420, is de instapper in de ColorEdge series en wordt neergezet met termen als ‘for hobbyist and prosumers’ en ‘meeting the needs of aspiring creatives’, wat klinkt als een aardig platvorm voor een eerste stap in deze wereld en tevens een vrij duidelijke doelgroep.

De Eizo ColorEdge CS2420 kost 659 euro in de BTW.

Interesse in dit product? Door de onderstaande prijsvergelijker te gebruiken vind je de beste shops, de beste prijzen, en steun je tevens onze site! Alvast bedankt! (Powered by Hardware.info)
[hwiprice hwiid=”348383″ numshops=”3″]

Over Stephan
Stephan en Nada kennen elkaar dankzij online gaming en een liefde voor toffe tech. Tegenwoordig houden zij elkaar bezig met maken van reviews van computer hardware. Hun doel: Uitgebreide reviews die je een realistisch beeld geven van wat je van het product mag verwachten.