EK kondigt een GPU waterblok aan voor de ASUS TUF RTX 4090


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van EK

EK, heeft aangekondigd dat er nu compatibele GPU-waterblokken beschikbaar zijn voor de ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4090 grafische kaarten in de OG Edition. Door fysieke verschillen in de PCB van de OG Edition GPU is een specifiek waterblok nodig, zoals het EK-Quantum Vector² Strix/TUF RTX 3090 Ti waterblok. Deze informatie is verkregen na onderzoek door EK’s R&D-team, waarbij de Reddit-community als waardevolle informatiebron werd erkend.

De OG Edition 4090 TUF blijkt compatibel te zijn met het genoemde waterblok en het EK-Quantum Vector² Strix/TUF RTX 3090 Ti ABP (Active Backplate) Set. Het onderscheid tussen de OG Edition PCB en die van de ASUS TUF RTX 4090 en de OC-varianten is fysiek zichtbaar, met de OG-variant die eenvoudig te identificeren is aan de hand van de grote PCB.

Voor de ASUS TUF RTX 4090 OG Edition zijn specifieke compatibele waterblokken beschikbaar, terwijl de reguliere TUF RTX 4090 geschikt is voor verschillende modellen. Bovendien is de EK-Quantum Velocity² gecertificeerd als een EK-Matrix7 product, waardoor het voldoet aan de EK-Matrix7 standaard voor nauwkeurige producthoogte en poortafstanden.

De genoemde producten zijn verkrijgbaar via de EK-webshop en partnerverkopers.Bronnen: EK

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?