EK lanceert een monoblock voor de PS5


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van EK

EK kondigt met trots de lancering aan van een volledig dekkende monoblock voor de Sony PlayStation 5 (PS5). De EK-QuantumX CoolingStation Monoblock voor PS5 is ontworpen om de gehele PCB van de PS5 te bedekken en alle kritieke componenten aan zowel de voor- als achterzijde van de PCB te koelen. Dit innovatieve waterblok belooft een vermindering van de hitteontwikkeling, lagere geluidsniveaus en een langere levensduur van de elektronische componenten.

Door je PS5 met water te koelen, kun je stabiele temperaturen handhaven met minimale ventilatorsnelheidsschommelingen, waardoor de geluidsproductie nauwelijks merkbaar is. Het monoblock is esthetisch aantrekkelijk met zijn strakke ontwerp en opvallende RGB LED-verlichting. Het installatieproces omvat het demonteren van de PS5, het verwijderen van de PCB en het monteren in het monoblock, waardoor het geheel compacter en eleganter wordt en in mATX PC-behuizingen past.

De materialen zijn hoogwaardig, met een basis van vernikkeld elektrolytisch koper en een doorzichtig acrylvenster. Het monoblock vereist slechts twee G1/4″ connectorfittingen voor integratie in een vloeistofkoelsysteem.

Dit product vermindert niet alleen de geluidsproductie, maar koelt ook alle essentiële PS5-componenten, van de SOC-chip tot de GDDR6 VRAM, controllers en NAND-geheugenchips. Het resultaat is stillere en geconcentreerdere gaming-sessies.

Let op dat je een aparte ATX-standaard pc-voeding nodig hebt om de watergekoelde PS5 van stroom te voorzien. Het EK-QuantumX CoolingStation Monoblock voor PS5 is niet zomaar een stuk hardware, maar een statement van stijl en prestatie voor gamers.Bronnen: EK

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?