EK toont waterkoelblokken voor NVIDIA RTX A5500-kaarten


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van EK

EK, een Sloveense fabrikant van waterkoelingssystemen, biedt nu enterprise-grade GPU waterblocks aan voor NVIDIA RTX A5500 grafische kaarten. Deze nieuwe waterblocks combineren een CNC-gefreesde, vernikkelde koperen basis met een laser-gesneden roestvrijstalen bovenkant voor een robuuste vloeistofkoeloplossing, waardoor het effectief een single-slot assemblage wordt. Er zijn twee opties beschikbaar, een gespecialiseerd voor rack mounts en een andere voor gewoon PC-case gebruik.

De EK-Pro GPU WB RTX A5500 Rack – Nickel + Inox is speciaal ontworpen voor professionele vloeistofgekoelde RTX A5500 GPU’s die in een serverrack passen. Dit waterblock koelt rechtstreeks de GPU, VRAM en VRM, waardoor de koelvloeistof over deze kritieke gebieden wordt geleid. De EK-Pro Rack GPU waterblocks passen in de standaard Full Height Full Width (FHFW) server chassis form factor, waardoor ze een drop-in vervanging zijn voor actieve en passieve dual-slot luchtkoelers.

De EK-Pro GPU WB RTX A5500 – Nickel + Inox is speciaal ontworpen voor de RTX A5500 grafische kaarten en koelt de GPU, VRAM en VRM ook rechtstreeks omdat de koelvloeistof over deze kritieke gebieden wordt geleid. Dit koelsysteem maakt gebruik van een speciaal ontwerp dat een lage hydraulische stromingsweerstand heeft, waardoor het gebruikt kan worden met zwakkere waterpompen of pompen die op lage snelheden draaien en toch optimale prestaties leveren.

Beide waterblokken worden vervaardigd met CNC-bewerkte koperen basissen en roestvrijstalen bovenkanten die zijn uitgesneden met een laser. De bovenplaat heeft ook een PCIe-voedingsconnectorbeugel die zorgt voor een stevige bevestiging van de voedingsconnector wanneer deze volledig is gemonteerd. Hoogwaardige EPDM O-ringen zorgen ervoor dat de afdichting en messing afstandhouders veilig en eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd.

De I/O-plaat is nu een onderdeel van de bovenkant van het waterblok om de stabiliteit en bescherming van de grafische kaart te verbeteren. Dit vervangt de standaard I/O-shield en voegt meer stevigheid toe aan de gehele assemblage. De geïntegreerde single-slot I/O-plaat is ook gunstig voor compacte werkstation- en serveromgevingen, waar ruimte en PCIe-sleufafstand belangrijk zijn. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de kaart slechts één PCIe x16-sleuf gebruikt, waardoor de omliggende sleuven beschikbaar zijn voor andere kaarten.

De EK-Pro GPU WB RTX A5500 Rack – Nickel + Inox (€300) en EK-Pro GPU WB RTX A5500 – Nickel + Inox (€280) waterblokken worden vervaardigd en geassembleerd in Slovenië, Europa en zijn nu beschikbaar voor pre-order via de EK Webshop. De producten worden naar verwachting eind april 2023 verzonden.Bronnen: EK

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.