EKWB brengt custom waterkoeling-blok uit voor RTX A5000


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van EKWB

EK biedt vanaf vandaag een enterprise-grade GPU-waterblok voor NVIDIA GeForce RTX A5000 grafische kaarten. Dit nieuwe waterblok bevat een CNC-gefreesde vernikkelde koperen basis met een lasergesneden roestvrijstalen bovenkant voor een robuuste metalen koeloplossing, waardoor het in feite een montage met één sleuf wordt. De EK-Pro Rack GPU-waterblokken passen in de standaard Full Height Full Width (FHFW) serverchassisvormfactor, waardoor ze een drop-in vervanging zijn voor dual-slot actieve en passieve luchtkoelers.

De EK-Pro GPU WB RTX A5000 – Nikkel + Inox Rack waterblok is speciaal ontworpen voor de RTX A5000 grafische kaarten. Dit waterblok koelt direct de GPU, VRAM en VRM (spanningsregelmodule) terwijl de koelvloeistof recht over deze kritieke gebieden wordt geleid.

De oplossing maakt gebruik van een Open Split-Flow-koelmotorontwerp dat een superieure oplossing bleek te zijn voor GPU-waterblokken. Het wordt gekenmerkt door een lage hydraulische stroombeperking, wat betekent dat het kan worden gebruikt met zwakkere waterpompen of pompen die op lage snelheid draaien en toch topprestaties levert. De verlaagde behoefte aan koelmiddelstroom maakt het een ideale oplossing voor werkstations met meerdere GPU’s. De geometrie van de jetplaat en de vinstructuur is geoptimaliseerd om een ​​consistente stroomverdeling te bieden met minimale verliezen en optimale prestaties, zelfs bij gebruik in scenario’s met omgekeerde waterstroom.

De basis van het blok is CNC-gefreesd uit vernikkeld elektrolytisch koper, terwijl de bovenkant lasergesneden is uit roestvrij staal van industriële kwaliteit. De bovenplaat heeft een inschroefbare PCIe-voedingsconnectorbeugel om de voedingsconnector stevig vast te houden als deze eenmaal volledig is gemonteerd. Hoogwaardige EPDM O-ringen zorgen voor de afdichting en de messing afstandhouders zijn vooraf geïnstalleerd om een ​​veilige en gemakkelijke installatieprocedure mogelijk te maken.

Om de stabiliteit en bescherming van de grafische kaart te verbeteren, maakt de I/O-plaat nu deel uit van de bovenkant van het waterblok zelf. Dit betekent dat het blok het standaard I/O-schild vervangt en het geheel steviger maakt. De geïntegreerde single-slot I/O-plaat komt ook ten goede aan compactere werkstation- en serveromgevingen, waar ruimte en PCIe-slotafstand van groot belang zijn. Dankzij dit ontwerp kan de kaart slechts één PCIe x16-slot gebruiken, waardoor de omringende slots beschikbaar blijven voor andere uitbreidingskaarten.

De esthetische retentie-achterplaat verbetert het uiterlijk en de structurele stijfheid van uw grafische kaart en zorgt tegelijkertijd voor passieve koeling aan de achterkant van het PCB VRM-gebied. Dankzij de uitsparingen in de boven- en achterplaat van het waterblok is het volledige waterblok en de GPU volledig compatibel met de NVIDIA NVLink-connector.

Aan de achterkant heeft deze versie van het EK-Pro A5000 GPU-waterblok een 45°-gebogen klemmenblok van POM en machinaal bewerkt roestvrij staal. Het heeft twee G1/4”-poorten, waardoor eenvoudige integratie met EK-Pro QDC-kits en verdeelstukken voor toepassingen met hoge computerdichtheid mogelijk is. Bovendien is het waterblok uitgerust met een aan de zijkant gemonteerde afstandhouder voor GPU-beugeltoepassingen, waardoor een veilige GPU-montage tijdens transport en beweging van het chassis wordt gegarandeerd.

Prijzen en beschikbaarheid
Het EK-Pro GPU WB RTX A5000 – Nickel + Inox Rack waterblok is vanaf vandaag verkrijgbaar voor ongeveer 260 euro.Bronnen: EKWB

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.