Elagto kondigt hun eigen teleprompter aan


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Corsair

Elgato, een merk van CORSAIR, heeft de Elgato Prompter gelanceerd, een compacte teleprompter die professionele videoproductie toegankelijk maakt voor iedereen. Dit apparaat, dat aan een camera of webcam kan worden bevestigd, maakt echte oogcontact met het publiek mogelijk, omdat het wordt aangestuurd door een computer en video-scripts of chatstreams kan weergeven via Elgato’s gratis Camera Hub-software. Wat de Prompter onderscheidt, is dat het geen extra tablet of smartphone vereist, aangezien het al is uitgerust met een 9-inch scherm. Dit maakt het apparaat zeer gebruiksvriendelijk en betaalbaar.

De Prompter heeft voordelen voor zowel contentmakers als professionals. Voor contentmakers, zoals Twitch-streamers en YouTubers, maakt het live interactie met hun publiek gemakkelijker en verbetert het de kwaliteit van hun video’s door hen te helpen op schema te blijven. Het is volledig aanpasbaar met de Camera Hub-software en kan worden bediend met een Stream Deck-plug-in.

Professionals kunnen de Prompter gebruiken voor virtuele presentaties en videobellen, waarbij het de mogelijkheid biedt om apps zoals Zoom of Microsoft Teams recht voor de camera te plaatsen voor een beter oogcontact. Het is ook compatibel met een breed scala aan camera’s, webcams en smartphones.

Elgato benadrukt dat de Prompter de “alles-in-één oplossing” is, omdat het zowel gebruiksvriendelijk als betaalbaar is. Dit innovatieve apparaat biedt mogelijkheden voor zowel contentmakers als professionals en is een welkome toevoeging aan de wereld van videoproductie.Bronnen: Elgato

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?