Elgato brengt de HD60 X-capture card uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

Elgato, een leverancier van hardware en software voor makers van inhoud, heeft vandaag de lancering aangekondigd van HD60 X, een krachtige nieuwe externe opnamekaart. Met de allernieuwste specificaties en naadloze compatibiliteit met de nieuwste generatie gameconsoles, stelt HD60 X iedereen in staat om hun gameplay zonder beperkingen in de hoogste kwaliteit te streamen en op te nemen.

Voortbouwend op de veelgeprezen HD60 S+, heeft de HD60 X een geheel nieuwe architectuur met poorten aan de achterkant om kabels uit het zicht te houden. Het plug-and-play-apparaat ter grootte van een handpalm kan worden aangesloten op een console en stuurt video naar zowel een gamingscherm als een pc. Je kunt dan hifi-games spelen terwijl je livestreamt naar Twitch of YouTube in Full HD 1080p60-kwaliteit, terwijl je tegelijkertijd 1080p60 HDR10-beelden opneemt op je harde schijf. Instant Gameview-technologie synchroniseert je uitzending met je gameplay, zodat je je opnamefeed kunt volgen met een ultralage latentie.

HD60 X luidt state-of-the-art passthrough-technologie in voor het vastleggen van je gameplay zonder afbreuk te doen aan je next-gen game-ervaring, zodat je ten volle kunt genieten van de nieuwste PlayStation- en Xbox-titels in 4K60 HDR10-kwaliteit. De HD60 X beschikt ook over de allernieuwste variabele verversingssnelheid passthrough voor ultravloeiend gamen zonder vertraging, haperingen of screen tearing op compatibele VRR-schermen. Voor competitieve spelers met monitoren met een hoge framesnelheid biedt de HD60 X razendsnelle HFR-doorvoer voor razendsnel gamen in 1080p240 of 1440p120.

4K Capture Utility (4KCU), Elgato’s krachtige maar gebruiksvriendelijke software voor het vastleggen van games, is op maat gemaakt voor makers die zonder beperkingen willen opnemen. 4KCU legt alle content vast – gameplay, tussenfilmpjes, soundtrack, chat – in 1080p60 HDR10- of 4K30-kwaliteit met hoge resolutie en onberispelijke 48kHz-audio. Als 4KCU niet is ingesteld om op te nemen, slaat Flashback Recording automatisch enkele uren gameplay op in de cache, zodat je terug in de tijd kunt schuiven om met terugwerkende kracht vast te leggen. Met Live Commentary kun je je stem als een apart nummer opslaan en de niveaus in een oogwenk aanpassen. Om op te nemen tijdens live-uitzendingen, voert de Stream Link-technologie de native feed van de HD60 X uit naar 4KCU en uitzendsoftware van derden, zoals OBS Studio, zodat je schone, overzichtelijke gameplay kunt opnemen terwijl je streamt met overlays, waarschuwingen, enz.

Gameplay-opnames worden direct op uw harde schijf opgeslagen in ruimtebesparend HEVC-formaat. De bibliotheek van 4KCU maakt handige hulpmiddelen voor bestandsbeheer mogelijk, waaronder slimme mappen om opnamen te vinden en te groeperen op basis van uw zoekcriteria. Bestanden kunnen worden geëxporteerd als AAF-bestanden voor onmiddellijke bewerking in software zoals Adobe Premiere of Vegas Pro.

Volledig compatibel met PS5, Xbox Series X/S en dual-pc setups, maakt HD60 X het voor makers mogelijk om gameplay in de hoogste kwaliteit vast te leggen zonder afbreuk te doen aan hun next-gen game-ervaring.

Prijzen en beschikbaarheid
Elgato’s HD60 X is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €199,90.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.