Elgato brengt de Stream Deck + uit


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

Elgato heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe toevoeging aan zijn line-up van tactiele besturingsinterfaces: de Stream Deck +. Uitgerust met LCD-toetsen, draaiknoppen en een touchscreen, biedt Stream Deck + krachtige nieuwe manieren om te communiceren met apps en tools voor een snellere, soepelere en meer intuïtieve workflow.

De Stream Deck + voegt nieuwe functionaliteiten toe aan het Stream Deck-platform met een combinatie van acht LCD-toetsen, vier drukknoppen en een dynamisch touchscreen, die allemaal ideaal zijn voor het bedienen van audio, video, verlichting en andere software-geïntegreerde technologie. Met meer dan 100 kant-en-klare app-plug-ins en de mogelijkheid om sneltoetsen toe te wijzen aan toetsen en draaiknoppen, verbetert de Stream Deck + elke workflow, van contentcreatie, podcasting en live productie tot fotobewerking, grafisch ontwerp en meer. De Stream Deck + kan naadloos worden geïntegreerd met Elgato-software, namelijk Camera Hub, Control Center en de Wave Link virtuele mixer, die is ontgrendeld voor alle Stream Deck +-bezitters om te genieten van professionele controle over meerdere audiobronnen en VST-effecten zoals EQ, compressie of galm.

Zowel de LCD-toetsen als het touchscreen kunnen worden gepersonaliseerd met Elgato’s uitgebreide bibliotheek met pictogrampakketten en achtergronden, terwijl de wijzerplaten kunnen worden omgebouwd met zilveren of gouden doppen (apart verkrijgbaar). Net als alle Stream Deck-apparaten geeft de Stream Deck + gebruikers toegang tot duizenden royaltyvrije tracks en geluidseffecten die kunnen worden geactiveerd met de LCD (interactieve) toetsen. Bij aansluiting op een pc of Mac via de meegeleverde USB-C naar USB-A-kabel, wordt de Stream Deck + de kern van elke opstelling.

De Stream Deck + maakt gebruik van de krachtige Stream Deck-software die configuratie en dagelijks gebruik eenvoudig maakt. Sleep de acties van de plug-in gewoon naar de LCD-toetsen en wijzerplaten. Je kan zelfs onbeperkte pagina’s met interfacelay-outs maken met verschillende acties voor applicatie- of taakgerelateerde workflows. Eén tik op een LCD-toets kan enkele of meerdere acties activeren: stream starten, intro-reeks afspelen, microfoon dempen, lichten aanzetten, camera’s wisselen, apps starten, webpagina’s openen, enzovoort. Draaiknoppen worden gebruikt om volumeniveaus, beelddetails, camerazoom, helderheid, witbalans of zo ongeveer alle incrementele app-instellingen aan te passen. Meerdere acties kunnen op enkele knoppen worden “gestapeld” en door op de knop te drukken, worden de acties doorlopen. Realtime kiesinformatie wordt weergegeven op het touchscreen, waarop ook kan worden getikt om acties te activeren, of geveegd om de lay-outpagina’s van de interface te wijzigen. De Stream Deck + kan zelfs zo worden ingesteld dat de lay-out van de interface automatisch wordt gewijzigd terwijl je tussen apps springt.

Elgato en zijn wereldwijde gemeenschap van gepassioneerde ontwikkelaars bouwen voortdurend nieuwe plug-ins dankzij de Stream Deck SDK, waardoor oneindige mogelijkheden worden gecreëerd voor het hele Stream Deck-assortiment en gebruikers in staat worden gesteld hun workflows te stroomlijnen.

Prijzen en beschikbaarheid
De Elgato Stream Deck + is per direct verkrijgbaar vanaf ongeveer 230 euro.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.