Elgato brengt PCIe capture card met ondersteuning voor 4K uit


Elgato brengt de Cam Link Pro uit, een PCIe capture card, of opnamekaart én videomixer, waarmee tot vier HDMI-ingangen op een 4K of 1080P resolutie ondersteunt worden. Op 4K kunnen er beelden verwerkt worden tot 30fps, op 1080P ligt dit hoger met 60fps. Apparaten die gebruikt worden zijn onder andere DSLR-camera’s, videocamera’s en actiecamera’s.

Voor het verder verwerken van beelden is er ondersteuning voor OBS Studio en vMIX, maar ook videomeetings met Zoom, Slack of Microsoft Teams worden ondersteund om tot vier camera’s weer te geven. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld verschillende camerahoeken of lenzen toegepast worden om een speciaal effect te geven.

Door integratie met de Elgato Stream Deck is het mogelijk om snel van camera te wisselen of multiview lay-outs te activeren, wat het volgens Elgato een erg geschikte toepassing maakt voor live camerafeed. De Elgato Cam Link Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar voor een adviesprijs van €349,99.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.