Elgato introduceert 4K webcam met 60fps-ondersteuning


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

Elgato onthulde de Facecam Pro, de eerste webcam ooit met 4K-opname met 60 frames per seconde. Met een Sony-sensor met groot oppervlak, een groothoekfotolens met variabele focus, een revolutionaire beeldprocessor en ingebouwd flashgeheugen, stelt deze plug-and-play-webcam creators in staat om Ultra High Definition-video te produceren zonder de noodzaak van een uitgebreide camera opstelling. Deze technologie in combinatie met Elgato’s krachtige Camera Hub-software maakt Facecam Pro de nieuwe maatstaf in de wereldwijde webcam-industrie.

Facecam Pro is voorzien van de studiokwaliteit f/2.0 21 mm Elgato autofocuslens, die ook handmatig kan worden ingesteld binnen een scherpstelbereik van 10 cm/4 inch tot oneindig. Een gezichtsveld tot 90 graden maakt brede studio-opnamen of groepsvideogesprekken mogelijk, terwijl de ultramoderne 1/1,8″ SONY® STARVIS™-sensor met groot oppervlak uitzonderlijke details vastlegt, zelfs bij gebruik van effecten zoals pan, kantelen en zoomen, of wanneer de verlichting niet optimaal is. Om de hoogwaardige prestaties van de webcam af te ronden, is Elgato’s nieuwste beeldsignaalprocessor, een krachtpatser van een chip die verantwoordelijk is voor het coderen en streamen van 4K60-video via USB 3.0 met ultralage latentie – allemaal terwijl directe lichtcorrectie, automatische ruisonderdrukking en een hele reeks andere nano-berekeningen mogelijk zijn die in elke omgeving een fenomenale videokwaliteit leveren. Zelfs bij het gebruik van apps die geen 4K60-video-invoer ondersteunen, past de processor een geavanceerd algoritme toe dat onbewerkte 4K60-video omzet omzetten in 1080p60-video, zodat u beter uitziende Full HD-video kunt streamen dan met een standaard 1080p-webcam.

Elgato biedt opnieuw een voorbeeldige software-verbeterde gebruikerservaring in de vorm van Camera Hub, die u DSLR-achtige controle geeft over instellingen zoals gezichtsveld, belichting en witbalans. Filmische PTZ-effecten – namelijk pannen, kantelen en zoomen – kunnen zonder pixelvorming worden toegepast dankzij de krachtige sensor en ISP van Facecam Pro, terwijl creators met GeForce RTX GPU’s kunnen profiteren van NVIDIA Broadcast-integratie, die AI-aangedreven effecten zoals achtergrondvervanging en filmische effecten mogelijk maakt achtergrond wazig. Met één muisklik worden Camera Hub-instellingen direct opgeslagen in Facecam Pro, zodat ze direct kunnen worden opgeroepen bij het herstarten of wisselen van computer. Zoals alle Elgato-software werkt Camera Hub met Stream Deck voor directe, tactiele controle over camera-instellingen en integratie met uw volledige audiovisuele installatie. Met de Camera Hub-plug-in, bijgewerkt voor Facecam Pro en vandaag beschikbaar in de Stream Deck Store, kunt u vooraf ingestelde pan-, tilt- en zoomovergangen activeren door simpelweg op een toets op Stream Deck te tikken.

Facecam Pro wordt geleverd met een robuuste monitorbevestiging met een industriestandaard ¼-inch schroefdraad voor het bevestigen van de webcam aan Elgato Multi Mount of een ander compatibel statief. Er wordt ook een USB-C naar USB-C-kabel meegeleverd, zodat u direct uit de doos verbinding kunt maken.

Of je nu net begint of wilt upgraden, Facecam Pro voorziet je van toonaangevende hardware en software om professionele 4K60-video van het hoogste kaliber te creëren.

Prijzen en beschikbaarheid
Elgato Facecam Pro is onmiddellijk verkrijgbaar vanaf 350 euro.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.