Elgato introduceert een virtueel platform voor contentmakers


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

Elgato, heeft Marketplace geïntroduceerd, een innovatief virtueel platform voor contentmakers. Deze online hub stelt contentmakers in staat om diverse digitale bronnen te ontdekken, variërend van plugins en grafische elementen tot stemeffecten, alles op één handige website. Het platform is ontworpen om de personalisatie van Elgato-apparaten zoals de Stream Deck te vergemakkelijken, en het werkt naadloos samen met populaire apps zoals Wave Link en OBS Studio voor eenvoudige installatie en aanpassing van digitale assets.

Met duizenden gratis en premium producten biedt Marketplace voor bijna elke maker waardevolle digitale assets. Stream Deck-gebruikers hebben toegang tot honderden plugins om apps zoals Discord en Microsoft Teams te bedienen, terwijl streamers hun merk kunnen versterken met grafische elementen van topontwerpers. Podcasters kunnen kiezen uit een bibliotheek met stemeffecten en geluiden om hun audio te verbeteren. Bovendien bevat het platform video-templates en overgangen voor YouTube-editors. Elgato heeft plannen om het aanbod in de toekomst verder uit te breiden met nieuwe productcategorieën, zoals videofilters, stemvervormers en AR-effecten.

Een belangrijke toevoeging is de mogelijkheid voor makers om hun Elgato-apps snel te synchroniseren met Marketplace, waardoor de installatie van digitale assets eenvoudiger en sneller wordt. Dit verbetert de algehele gebruikerservaring en creëert een naadloze verbinding tussen de apps. Bovendien krijgen community-verkopers, ook wel “Makers” genoemd, via Marketplace direct toegang tot miljoenen potentiële klanten, waardoor ze meer kansen krijgen om hun digitale producten te promoten, een merk op te bouwen en inkomsten te genereren. De Marketplace is al een bruisende plek waar Makers samenkomen in Elgato’s Discord-community. Contentmakers en Makers kunnen nu beginnen met verkennen en ontdekken wat er mogelijk is op dit veelbelovende platform.Bronnen: Elgato

Meer Techtesters? Vragen over de producten die we bespreken? Je kan ons vinden op:
Techtesters YouTube
Nadalina op Twitter (Chef de Video)
Foritain op Twitter (Test Chef)
Techtesters op Instagram

Over David
Van oppassen op de kinderen tot team TechTester. Met de kennis vanuit het gamen, het bouwen van wat computertjes, en leermeester Stephan moet het vast goed komen om wat nieuws berichten, reviews en computers te maken toch?