Elgato toont de dynamische Wave DX studiomicrofoon


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Elgato

Elgato heeft de lancering aangekondigd van Wave DX. Een premium XLR-microfoon met bewezen dynamische capsuletechnologie, ontworpen in nauwe samenwerking met Lewitt Audio, Wave DX werkt met elke XLR-voorversterker of audio-interface om direct uit de doos geluid van studiokwaliteit te produceren.

De Wave DX is van de grond af gebouwd om nauwkeurige zang zonder kleuring te reproduceren, en legt zuivere audio vast om het voor makers gemakkelijker dan ooit te maken om hun sonische handtekening met effecten en EQ vorm te geven. Het brede cardioïde polaire patroon pikt levensechte lage en gedetailleerde hoge tonen op en onderdrukt ongewenst achtergrondgeluid. Een intern popfilter vermindert plop en sissen veroorzaakt door plosieve spraakgeluiden, terwijl de stalen constructie interne ruisartefacten vermindert en de capsule beschermt. Een verwijderbaar logo kan links of rechts van de microfoon worden gemonteerd en gedraaid om er recht op de camera uit te zien, terwijl de meegeleverde monobevestiging voorkomt dat een aangesloten XLR-kabel vastloopt.

In combinatie met de Wave XLR-microfooninterface (beschikbaar als bundel op elgato.com), integreert Wave DX met Elgato’s krachtige Wave Link-softwaremixer, waardoor makers hun microfoonfeed kunnen mengen met meerdere audiobronnen, submixen kunnen maken en derde- party VST-effecten, inclusief EQ, compressie of reverb. Makers met GeForce RTX GPU’s kunnen ook profiteren van NVIDIA Broadcast-integratie, die AI-aangedreven ruis- en kamerecho-verwijderingseffecten mogelijk maakt die de audiokwaliteit drastisch verbeteren. Zoals alle Elgato-software integreert Wave Link perfect met Stream Deck om u directe, tactiele controle over uw volledige audioworkflow te geven. Wave XLR maakt het besturen van Wave DX ook gemakkelijk dankzij een stille capacitieve mute-knop en multifunctionele draaiknop, terwijl Elgato’s geprezen Clipguard-technologie geluidsvervorming voorkomt wanneer het ingangsniveau piekt.

Of je nu net begint of wilt upgraden, Wave DX stelt je in staat om professioneel te klinken en je setup om te toveren in een krachtige uitzendstudio.

Beschikbaarheid
De Elgato Wave DX is direct verkrijgbaar vanaf 120 euro. De hoge en lage verstelbare steun kosten €100 en de staande mount is verkrijgbaar vanaf €60. Een extra XLR-kabel kost €25.Bronnen: Elgato

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.