ENDORFY introduceert het nieuwe Navis F280 alles-in-één waterkoelingssysteem


Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van ENDORFY

ENDORFY, voorheen bekend als SilentiumPC en SPC Gear, heeft vandaag officieel de Navis F280 Navis F280 aangekondigd als het nieuwste lid van de vernieuwde AIO waterkoeler line-up. De Navis F280 maakt gebruik van een radiator met dichte vinnen in combinatie met twee van de veelgeprezen Fluctus 140 PWM-ventilatoren. Deze koppeling biedt uitstekende prestatiekenmerken, zoals een hoge statische druk, met behoud van uitstekende akoestische eigenschappen. Dankzij de verbeteringen in het ontwerp van de koude plaat en het pompblok wordt een ideaal contact met moderne CPU’s bereikt, terwijl nieuwe montageclips ondersteuning bieden voor alle belangrijke sockets, inclusief AM5 en LGA1700.

Afgestemd op prestaties en menselijke oren
ENDORFY werkt samen met Synergy Cooling om ventilatoren te ontwikkelen die niet alleen uitstekende prestaties leveren, maar ook zijn geoptimaliseerd op een manier die nog beter past bij het menselijk gehoor door bepaalde prominente tonen te verminderen. De Fluctus 140 PWM maakt gebruik van deze psycho-akoestische optimalisatie, waarvoor patent is aangevraagd, en stelt de Navis F280 in staat om de hoge statische druk te leveren die nodig is om lucht door de dichte vinstructuur van de radiator te duwen. Daarnaast beschikt de Fluctus 140 PWM over een ventilatorstopmodus, power & control signaalsplitter en rubberen trillingsdempers. Ventilatorsnelheid kan dankzij PWM-ondersteuning comfortabel worden geregeld in een bereik tussen 250 (±100) en 1.800 (±10%) rpm.

Massief pompblok
In de kern combineert de Navis F280 een koude plaat in een geoptimaliseerde vorm voor moderne CPU’s en een bijpassende pomp met verbeterde geometrie, samen met PWM-snelheidsregeling die varieert van 1.600 tot 2.600 tpm. Het pompblok wordt ook geleverd met een montagebeugel voor alle gangbare sockets, inclusief de nieuwe AM5- en LGA1700-platforms, waardoor een eenvoudige installatie van de Navis F280 mogelijk is.

Dankzij de twee voorgeïnstalleerde Fluctus 140 PWM-ventilatoren en verborgen kabels is de Navis F280 klaar om direct uit de doos te worden geïnstalleerd. Gebruikers hoeven alleen de benodigde kabels voor pompvoeding, pompbesturing (optioneel) en ventilatorvoeding aan te sluiten na de eerste installatie van het CPU-blok.

De nieuwe ENDORFY Navis F280 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor € 98,00.Bronnen: ENDORFY

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.