“Epson vernieuwt zijn reeks bekroonde EcoTank-printers voor thuisgebruik en kleine kantoren”


Dit artikel is een persbericht van Epson

Amsterdam, september 2021 – Epson heeft zijn kernassortiment EcoTank-printers zonder cartridges vernieuwd om tegemoet te komen aan de behoeften van moderne, drukke huishoudens en kleine kantoren. Met de single- en multi-function A4-printers uit het nieuwe assortiment profiteren klanten van probleemloos mobiel afdrukken en uitzonderlijk lage kosten per pagina.

Met de bekroonde EcoTank-printers van Epson, waarvan nu wereldwijd meer dan 60 miljoen exemplaren zijn verkocht sinds de lancering in 2010, kunnen klanten tot 90% besparen op hun printkosten. Ze worden geleverd met speciaal ontworpen inktflessen met hoog rendement en de geïntegreerde inkttanks kunnen eenvoudig worden nagevuld. Zonder cartridges om te vervangen en met flexibele connectiviteitsfuncties, is er een printer voor iedereen die in hoge kwaliteit wil afdrukken tegen ongelofelijk lage kosten per pagina.

Dankzij het compacte design met volledige Wi-Fi- en Wi-Fi Direct-connectiviteit kunnen de printers eenvoudig worden geïntegreerd in elke thuisomgeving of klein kantoor. De printers zijn volledig compatibel met de Smart Panel-app van Epson en kunnen worden bediend vanaf smart devices. Met deze app kunnen gebruikers de nieuwe EcoTank-printers eenvoudig instellen en in monitoren, en er natuurlijk eenvoudig mee afdrukken, scannen en nog veel meer. Alles vanaf een telefoon of tablet.

Cartridges behoren tot het verleden
De high-capacity inkttanks van de EcoTank kunnen zonder knoeien worden bijgevuld en de flessen hebben een speciale sluiting zodat alleen de juiste kleur kan worden aangesloten. Met de inkttank aan de voorzijde is het bovendien eenvoudig te zien wanneer deze moet worden bijgevuld.

Deze voordelige printers worden geleverd met inkt voor maximaal drie jaar printen. Met de EcoTank ET-1810 levert één set inktflessen tot 4.500 pagina’s in zwart-wit en 7.500 pagina’s in kleur, terwijl de EcoTank ET-4850 tot 7.500 pagina’s in zwart-wit en 6.000 pagina’s in kleur kan afdrukken – dat staat gelijk aan 72 inktcartridges in één enkele set inktflessen.

Alle nieuwe EcoTank-printers van Epson zijn voorzien van de Micro Piezo Heat-Free Technology, zodat je kunt genieten van een lager energieverbruik en minder vervangende onderdelen nodig hebt. De printers beschikken ook over een vast en vooraf geïnstalleerde printkop, dus je kunt uw printer probleemloos instellen. Twee van de nieuwe modellen (EcoTank ET-3850 en ET-4850) beschikken bovendien over de PrecisionCore-printkoptechnologie van Epson. Deze Epson printchips met hoge resolutie behoren tot een van de snelste inkjettechnologieën ter wereld.

Chris Jones, productmanager bij Epson Europe, gaf aan: “Nu het gezinsleven steeds drukker wordt en meer mensen thuiswerken dan ooit tevoren, zijn onze nieuwe EcoTank-printers een welkome aanvulling op elk thuiskantoor. Dankzij hun uitzonderlijk lage bedrijfskosten en het flexibele, probleemloze gemak van afdrukken zonder cartridges met nog betere mobiele connectiviteit is er een printer voor iedereen.”

Een overzicht van alle nieuwe EcoTank-modellen vindt je hieronder. De nieuwe printers zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2021.Bronnen: Epson

Over Jochem
Als het op behuizingen met RGB lichtjes aan komt zit je bij Jochem aan het juiste adres, daar kan hij geen genoeg van krijgen. Net als van robots en drones, dus niet vreemd dat hij meestal druk bezig is met zijn studie Mechatronica in Delft. Hij krijgt het ook voor elkaar om menig product kapot te krijgen, uiteraard onder de noemer 'quality control'.
Abonneer
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments